Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 2 Aralık 2023

Optimar’ın anketine göre Ekrem İmamoğlu İBB seçimlerini kaybediyor

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, İstanbul’la ilgili yaptıkları anketi sosyal medya hesabından paylaştı. Hilmi Daşdemir, ile18 Kasım 2023- 27 Kasım 2023 tarihleri arasında 5000 katılımcı yaptıkları anketle ilgili yaptığı paylaşımında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepkinin yüksek olduğu ve oylarının düştüğü görülüyor.

İMAMOĞLU’NU BAŞARILI ORANI YÜZDE 39.6

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ne kadar başarılı buluyorsunuz? sorusuna vatandaşların 39,6 başarılı, yüzde 21.7 orta, yüzde 38.7 başarısız buluyor.

İMAMOĞLU’NA OY VERİRİM DİYENLERİN ORANI YÜZDE 39.9’A DÜŞTÜ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerde yeniden İBB adayı olursa oy verir misiniz? sorusuna vatandaşlardan evet: yüzde 39.9, hayır diyenlerin oranı ise %44.8, kararsız olduklarını belirtenlerin oranı ise yüzde 15.3 oldu.

VATANDAŞLARIN YÜZDE 53’U İMAMOĞLU’NUN GENEL SEÇİMLE İLGİLENMESİNİ ELEŞTİRDİ

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul ile ilgilenmek yerine daha çok genel siyasetle ilgilenmesi ve diğer illerde daha çok zaman geçirmesine yönelik eleştirilere katılıyor musunuz? sorusuna vatandaşlardan evet: yüzde 53 katılıyor. Hayır yüzde 36.4, fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 10.6 oldu.

selyus