Ana Sayfa YAŞAM 29 Kasım 2020

Yurdaer Kalaycı’dan izansız ve ahlaksızca bir davranış!’

Bolu Camlı Camisi’nin hemen bitişiğindeki binaya skandal bir tabela asıldı. Tabelada hayvan ve çıplak insan figürleri kullanılarak Kelime-i Tevhid yazısı oluşturuldu. Bunu da ahlaksız ve izansız Yurdaer Kalaycı isimli vatandaşın astığı açıklandı.

Yeni Akit’in haberine göre Bolu Merkez’de bulunan Camlı Camii’nin hemen bitişiğindeki binaya hayvan ve çıplak insan figürlerinin bulunduğu bir tabela asıldı. Tabelanın açıklama kısmına ise hayvan ve insan figürleri kullanılarak oluşturulan Canlı Yazı’da Kelime-i Tevhid’in yazılı olduğu notu düşüldü. Tepkilere sebep olan tabelanın İşadamı Yurdaer Kalaycı tarafından asıldığı öğrenildi.

‘BUNU KABUL EDEMEYİZ’

Yeniakit.com.tr ihbar hattına şikayette bulunan Bolulu bir vatandaş, söz konusu tabeladan rahatsızlığını dile getirerek, “Bizim inancımızda insan ve hayvan figürlerinin olduğu tablolar caiz değildir ki bu figürlerle bir sanat adı altında Kelime-i Tevhid’in yazılmasını asla kabul edemeyiz. Cami imamları ile yaptığımız görüşmelerde tabelaya engel olamadıklarını söylediler.” ifadelerini kullandı.

Yurdaer Kalaycı’nın Dağkent semtinde de bir Camii yaptırdığı öğrenilirken Camii duvarlarına Ayet-i Kerimelerin Arapçasını değil Türkçe meallerini yazdırdığı öğrenildi.

selyus