Ana Sayfa YAŞAM 21 Haziran 2016

Zeki Bıyık duygulandı ve duygulandırdı

Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Olumlu Davranış Geliştirme Programı (ODGE) final yaptı. Final programında konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, Peygamber Efendimizin hayatından örnek vererek yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşadı. 

Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Olumlu Davranış Geliştirme Programı (ODGE) final yaptı. Final programında konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, Peygamber Efendimizin hayatından örnek vererek yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşadı.  Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Kaymakamlığı’nın desteklediği Olumlu Davranış Geliştirme Programı (ODGE), finaline İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler katıldı. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ODGE final programı akademisyen ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Program ‘Değişime Doğru’ başlıklı oturumla başladı.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ETMEK ZOR”

Bağımlılıkla mücadeleden bahseden İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, “Mücadele etmek çok zor bir konu. Çünkü bizim ülkemizde geleneksel yönetim tarzımızda her kurul kendisine verilen görevi yapar. Ama bağımlılıkla mücadele etmek o kadar zor bir konu ki toplumdaki hemen hemen her kesimin elini taşın altına koyması gereken ve işbirliği yapması gereken bir konu. Aileden, veliden okula kadar, din görevlisinden öğretmenlere kadar, muhtarlardan kaymakama kadar tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Ama her zaman bu koordineyi sağlamak mümkün olmuyor. Çünkü bağımlılık konusu esasında sevindirici olarak Türkiye’de batılı ülkelere göre yeni bir konu. O nedenle konunun uzmanlarını toplumla buluşturup iyi bir işbirliği yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“SELAMLAŞMAYI ARANIZDA YAYGINLAŞTIRIN”

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler toplumla selamlaşmanın ve gülümsemenin kesildiğini dile getirerek, “Üstelik peygamberimiz de selamı aranızda yaygınlaştırın diye tavsiyede bulunuyor. Dolayısıyla evlatlarımıza gülümsemeyi, sevgiyi, saygıyı öğretmemiz lazım. Büyükler olarak önce kendi aramızda yaygınlaştırmalıyız. Büyükler olarak çocuklara ve yöneticiler olarak çalışanlarımıza bu davranışı gösterebilirsek söylemlerimiz daha fazla etkili olacak. Yaptıklarımız söylediklerimizden daha etkilidir. Bu proje bugün burada bitmeyecek. Biz bu projenin Üsküdar’da suya atılan bir taşın oluşturduğu etki gibi öncelikle 8 okulumuzda başlayıp diğer okullarımıza da olumlu düşünceyi, olumlu davranışı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz bu anlamda” diye konuştu.

“İNSANIN PARÇALANDIĞI BİR DÖNEMDE YAŞIYORUZ”

“Kendini Tanımak” başlıklı konuda konuşan Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Düşündüğümüzde dünyanın hali hazırdaki konumu da büyük bir karmaşa gösteriyor. İnsanın parçalandığı bir dönemi yaşıyoruz. Eğitim Fakültelerinde öğretmen yetiştiren kurumlarda, insan yetiştiren kurumlarda şöyle bir soru sorsanız; insan görüşünüz nedir? İnsandan ne anlıyorsunuz? Diye. İnanın bunun bir cevabı yok. Bunun cevabı üniversitelerde de diğer mekanlarda da yok. dünya artık insanın kendine yabancılaştığı bir pozisyona doğru ilerliyor” dedi.

 BAŞKAN YARDIMCISINDAN DUYGULANDIRAN ANI

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, Peygamber Efendimizin hayatından bir anıyı paylaşırken zaman zaman duygulandı. Konuşması sık sık bölünen Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık’ın sesi titredi. Program başlangıcında ise İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası müzik ziyafeti verdi.

selyus