Ana Sayfa YAŞAM 16 Temmuz 2023

Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy: “Bizlere düşen, bu hain darbe girişimini, şehitlerimizi, gazilerimizi unutmamaktır”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin “Bu darbeyi unutmak bizlere yakışmaz. Bizlere düşen, bu hain darbe girişimini, şehitlerimizi, gazilerimizi unutmamaktır” dedi. Tümgeneral Davut Ala ise “O anları unutmam mümkün değil. Şu an burada değil ama 13 yaşındaki evladımı tek başına eve bırakıp çatışmaya gittim.” diye konuştu.

Zeytinburnu Belediyesi ve 15 Temmuz Derneği tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde “Milli İrade Sergisi” ve “15 Temmuz Gençliği Paneli” düzenlendi. Düzenlenen programa Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Tümgeneral Davut Ala, Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Ercan Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BİZLERE DÜŞEN, BU HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ, ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ UNUTMAMAKTIR”

Program açılışında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “O gece Fetullahçı terör örgütünün hain kalkışmasına direnerek, mücadele ederek canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. O gece hepinizin bildiği gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla millet olarak sokağa döküldük. Bu toprakların kazanılmasında vatan haline gelmesi için önemli bir eşiği atlattık. 15 Temmuz’dan sonra şehit ve gazi aileleriyle konuştuk. Hepimizin duyduğu bir şey var. ‘Şehadet onu sevdi’. Bu darbeyi unutmak bizlere yakışmaz. Bizlere düşen, bu hain darbe girişimini, şehitlerimizi, gazilerimizi unutmamaktır. Biz her yıl olduğu gibi Zeytinburnu Meydanı’nda 15 Temmuz şehitlerimizi yad etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“15 TEMMUZ’UN BAŞLADIĞI YERDEYİM”

Sergi açılışında konuşma yapan Tümgeneral Davut Ala ise “Bugün benim için 15 Temmuz’un başladığı yerdeyim. Zeytinburnu lojmanlarının yerinde şu an Millet Bahçesi olsa da bu yer benim için çok anlamlıdır. O anları unutmam mümkün değil. Şu an burada değil ama 13 yaşındaki evladımı tek başına eve bırakıp çatışmaya gittim. Birçok arkadaşımı kaybettim. Yaralanarak tekrardan lojmana geldim. Aynı yerde çalıştığım silah arkadaşına kurşun sıkan hainlerle aynı lojmanda yaşadım. Onun için bugün bu yer benim için çok önemli” diye söyledi.

selyus