Sancaktepe Belediyesi’nin 2025 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü Nisan Ayı Meclis Toplantısı 2. Oturumunda tansiyon bir hayli yükseldi.
İslam, Kur’an, Cami, Ezan ve Müslüman düşmanlığı ile tarihte iz bırakan Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün de değişen bir şey yok.
CHP’li Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin meclisteki konuşmasında aleni Kur’an düşmanlığı yaparak yüzbinlerce Sancaktepeli’nin tepkisin aldı.
Bilgi Evleri’nde değerler eğitimi veren Kur’an-i Kerim hocalarını kafelerde garson ve bulaşıkçı olarak çalıştırmaya zorlayarak mobbing uygulayan Sancaktepe Belediye yönetimi, İslam düşmanlığını aleni dışa vurdu.
“KUR’AN-İ KERİM ÖĞRETMENLERİ BULAŞIKÇI OLARAK ÇALIŞMAYA ZORLANDI”
AK Parti Grubu adına söz alan meclis üyesi Avukat Yunus Ustahabipoğlu, “Kapatılan Bilgi Evlerinde görev yapan ve çocuklara değerler eğitimi veren 7 öğretmen adeta özellikle seçilerek farklı görevlere yönlendirilmiş, yıllardır çocuklara değer anlatan bu insanlar tüketim kültürünün en yoğun yaşandığı mekanlar olan kafelerde garson veya bulaşıkçı olarak çalışmaya zorlanmışlardır. Bu pervasız tutum karşısında ise hocaların 6’sı dayanamayarak istifa etmişlerdir.”
“KUR’AN-İ KERİM EĞİTİMİ VEREN, GEÇİN BU İŞLERİ YA”
Eleştirilere cevap veren CHP’li Alper Yeğin, “Hepsinin unvanları alınmıştır, normal bir vatandaşın çalışması gereken yerde görevlendirilmiştir. Çalışan çalışmıştır, çalışmayan da ben çalışmak istemiyorum deyip ayrılmıştır. Bu kadar net. İşi su istimal etmek için değerler eğitimi veren, ne o değerler eğitimi? Kur’an-i Kerim eğitimi veren, geçin bu işleri ya.. Geçin bunları!”
TANSİYON YÜKSELDİ
Faaliyet raporu görüşmeleri sırasında karşılıklı sert sözlerin sarf edilmesiyle mecliste zaman zaman tansiyon yükseldi. Tartışmaların büyümesi üzerine oturuma ara verildi.
