Ana Sayfa YAŞAM 20 Haziran 2017

Diyarbakırlılar, Üsküdar’da ‘Gönül Sofrası’nda bir araya geldi

Diyarbakırlılar, Üsküdar Belediyesi ile Diyarbakır Çüngüş Çaybaşı Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği ‘Gönül Sofrası’nda bir araya geldi. 2500’ün üzerinde Diyarbakırlının aynı sofrada buluştuğu bu güzel birlikteliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay, Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şube Başkanı, Doğu ve Güneydoğu Sivil Toplum Kuruluşları Birlik Platformu Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, Diyarbakır Merkez Çüngüş Çaybaşı Dernek Başkanı Hilmi Tunç ve Diyarbakırlılar katıldı.    Devletine, Vatanına ve Bayrağına bağlı binlerce Diyarbakırlı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ev sahipliğinden dolayı özellikle teşekkür ettiler.“DOĞU İLE BATI ARASINDA DİYARBAKIR İLE İSTANBUL ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAYA DEVAM EDİYORUZ, KIBLEMİZ BİR KALPLERİMİZ BİR”

Diyarbakırlı hemşerilerine seslenen Başkan Aydoğan Ahıakın, “ Çok değerli Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen, Dernek Başkanlarım, Üsküdar Belediye Meclisi 1. Başkan Vekilimiz Esat Kalay Bey, değerli Diyarbakırlı hemşehrilerim hepinizi sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin inşallah. Diyarbakır Vakfının İstanbul Başkanlığı ile Doğu ve Güneydoğu Sivil Toplum Kuruluşları Birlik Platformunun Başkanlığını yürütüyorum. Doğu ile Batı arasında Diyarbakır ile İstanbul arasında gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz, kıblemiz bir kalplerimiz bir. Diyarbakır yenileniyor, güçleniyor. İstanbul’da Doğu ve Güneydoğulu hemşehrilerimin beraberliğini güçlendiriyoruz. Sizlere hizmet etmek için buradayız. Üsküdar’da bu güzel iftar programında bizleri buluşturan başta Sayın Hilmi Türkmen Başkanımıza, Dernek Başkanlarımıza ve bizimle beraber olan Üsküdar’da yaşayan Diyarbakırlı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın inşallah. Allaha emanet olun.” diye konuştu

“SİZLERİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE HER ZAMAN YERİ VAR”

Diyarbakırlılara selamlama konuşması yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Ramazan-ı Şerif’in bu manevi iftar sofralarında sizleri ağırlamak bizim için onurdur. Diyarbakırlı dostlarımızla sürekli beraber oluyor ve birlikte neler yapabiliriz diye istişarelerde bulunuyoruz. Sizlerin her zaman başımızın üstünde yeri var. Allah CC. tuttuğunuz oruçlarınızı kabul ve makbul eylesin. Şimdiden Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ederim.” dedi.

selyus