Ana Sayfa EĞİTİM 30 Temmuz 2017

Başkan İsmail Erdem, üniversite adaylarıyla tercih noktasında buluştu

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Kulübü, üniversite tercihleri yapan öğrencileri yalnız bırakmadı. 18 – 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşen üniversite tercih döneminde Genç Gelecek, öğrencilere Sancaktepe’nin çeşitli noktalarında danışmanlık hizmeti veriyor.

2016 – 2017 eğitim-öğretim yılında yıl boyunca üniversite sınavı yolunda zorlu bir maratondan geçen YGS-LYS öğrencileri, üniversite tercihleri ile hayatlarına yön verecekler. Tercihler, gençlerin doğru meslek seçimi için üniversite yerleştirmeleri açısından büyük öneme sahip.

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Kulübü tarafından Yenidoğan, Sarıgazi ve Samandıra’da kurulan tercih merkezlerinde öğrencilere danışmanlık hizmeti veriliyor.

Yenidoğan Mahallesi’nde hizmet veren danışmanlık merkezini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen SancaktepeBelediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı açıklamada Büyük ödüllü Genç Gelecek Merkezi tarafından açılan kurslarda uzman öğretmenler tarafından verilen eğitimle ilçede bir çok öğrencinin başta tıp, mühendislik fakülteleri olmak üzere üniversiteye yerleştiğini ve bunun haklı gururunu yaşadıklarını belirterek tercih döneminde de ilçenin farklı noktalarında kurulan tercih çadırı ile öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmetleri verildiğini vurguladı.

Başkan Erdem verilen danışmanlık hizmeti ile amaçlarının uzman eğitmenlerle tercih danışmanlık hizmetinde gençlere, doğru sıralamayla öğrencilerin istedikleri üniversitelere yerleşebilmesi olduğunu belirtti.

selyus