Bakan Koca’dan art niyetli bir gazetecinin umre sorusuna tokat gibi cevap!

Art niyetli bir gazetecinin, ‘Yurt dışından gelen 357 bin kişi’yi sormak yerine “Türkiye genelindeki vaka sayısında ‘Umreden gelenler’in etkisi ne oldu” diye Bakan Koca’ya soruyor?  Bakan Koca da “Umreden gelenlerde yurt dışından gelenlerde farksız olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bu anlamda en büyük etkinin oran olarak Avrupa olduğunu biliyoruz. Sadece 2 haftalık zaman diliminde yurt dışından gelen 357 bin kişinin içinde umrecilerin oranı yüzde 16 idi. Yani Avrupa’dan gelenlerin oranı çok çok yüksekti.”

Ülke olarak korona virüsle uğraş verdiğimiz bu zorlu süreçte bile art niyetle gazeteciler milletin kafasını karıştırmak için amirlerinden aldığı görevi yerine getiriyor. Gecesinin gündüzüne katan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı gazetecilerin hala umreden dönenlerle ilgili sorularına cevap vermek zorunda kalıyor!

Bakan Koca, her gün Bilim Kurulu ile yaptığı toplantının peşinden basın açıklaması yapıyor. Bakan Koca’nın basın açıklaması bittikten sonra gazetecilerin sorularına cevap veriyor.

İşini samimiyetle yapan gazetecilerin arasından zaman zaman art niyetli parazitlerde çıkmıyor değil.

Bu art niyetli gazeteciler geçen ayki toplantılarda sürekli umreden dönenler virüste etkili oldu mu? sorusuna ile karşılaşan Bakan Koca, sabırla hepsine cevap verdi.

BAKAN KOCA’DAN ART NİYETLİ GAZETECİYE TOKAT GİBİ CEVAP!

Bakan Koca ülke olarak korona virüse karşı önlemler anlamında kat etiğimiz mesafelerden bahsederken önceki günkü toplantıda yine bir parazit gazetecinin “Türkiye genelindeki vaka sayısında umreden gelenlerin etkisi ne oldu, bu yönde elinizde bir veri var mı”? sorusuna cevap veren Bakan Koca, “Umreden gelenlerde yurt dışından gelenlerde farksız olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bu anlamda en büyük etkinin oran olarak Avrupa olduğunu biliyoruz. Sadece 2 haftalık zaman diliminde yurt dışından gelen 357 bin kişinin içinde umrecilerin oranı yüzde 16 idi.. Yani Avrupa’dan gelenlerin oranı çok çok yüksekti.

Dolayı ile yurt dışından gelen herkesin bu anlamda bir risk taşıdığını ve bu oranın farklı olmadığını söyleyebilirim..

BAKAN KOCA, DAHA ÖNCE SOSYAL MEDYA HESABINDAN BU PAYLAŞIMLARI YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter Umre’den gelen vatandaşlarla ilgili olarak flaş bir açıklamada bulundu. Şüpheli bulunan herkese test yaptırıldığını söyleyen Bakan Koca, “Umre’den dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım!” dedi.

Bir başka tweetinde Bakan Koca ayrıca Umre’den daha önce gelen vatandaşların da testten geçirildiğini söyledi. Koca, “Umreden daha önce dönenler tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi. Şüphelilerin testleri yapıldı. Umre ziyaretçileri virüse karşı tedbirlerini ise seyahatlerinde sağlık ekiplerimizin verdiği eğitimle aldı. Ülkede İlk 14 Günü henüz doldurmayanları takip ediyoruz.” dedi.

DİYANET BU KONUDA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bu bilgiler ışığında, Avrupa ve ABD başta olmak üzere pek çok ülkeden u-yurdumuza girişler devam ederken, virüsün yayılmasının sadece Suudi Arabistan’dan gelen ve umreden donen vurgusu öne çıkarılarak yapılan değerlendirmeler kamuoyunu bilgilendirme adına doğru değildir. (Son bir ay içinde yurt dışından gelenlerin sayısı 370 binin üzerindedir)

selyus