Ana Sayfa ÇEVRE 14 Ocak 2016

Amaç, aydınlık bir Çekmeköy

Çekmeköy Belediyesi ve elektrik dağıtım şirketleri arasında istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı, belediye ekiplerinin proje noktalarında tespitleri ardından konunun meclis gündemine taşınarak gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Çekmeköy Belediyesi ilçede yaşanan elektrik problemleriyle ilgili çözümler üretmek için elektrik dağıtım şirketleri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Çekmeköy Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıya; Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sırmacı ve Ahmet Epli ev sahipliği yaptı. Toplantıda elektrik dağıtım şirketlerinin ilgili birim müdürleri ve Çekmeköy Belediyesi birim müdürleri hazır bulundu.

Toplantıda ilk olarak elektrik dağıtım şirketlerinin talepleri dinlendi. İlgili kurumlar toplamda 18 adet trafo alanın tahsisi için Çekmeköy Belediyesi’nden talepte bulundu. İlk aşamada trafo kurulacak olan beş merkezi noktanın üçü için daha önce alınmış meclis kararları doğrultusunda tahsisin gerçekleşeceğini belirten Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı, belediye ekiplerinin proje noktalarında tespitleri ardından konunun meclis gündemine taşınarak gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Toplantıda söz alan birim müdürleri ilçede yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili çeşitli çözüm yolları üzerine fikirlerini beyan ettiler. Vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde ve ortak kullanım alanlarına yakın bölgelerde elektrik hatlarının yer altına alınması, 94 park ve 25 yaya yolu dahil ilçe genelinde daha önce aydınlatma sorunları yaşanan bölgelerin aydınlatma problemlerinin giderilmesi, yapılacak elektrik çalışmalar doğrultusunda yol ve kaldırım faaliyetlerinin planlanması, park ve bahçelerin güvenli kullanımı sağlanması için aydınlatma probleminin giderilmesi, sosyal medya çağrı merkezi BİMER gibi çeşitli kanallarla belediyeye ulaşan şikayet istek ve taleplerin ilgili kuruma daha hızlı iletilebilmesi ve planlı kesintilerin bölgede yaşayan vatandaşlara bildirilmesi toplantıda kurum yetkililerine iletildi.

Toplantının verimli geçtiğini belirten Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı, “Belirtilen sorunların giderilmesi için belediye olarak görev ve yetkilerimiz dahilinde üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye çalışacağız. Başkanımız Ahmet Poyraz’n son derece önem verdiği bu konu hakkında ilgili kurumlarında üzerlerine düşecek görevleri yerine getireceğine inancımız tam” dedi.

Elektrik sorunlarının giderilmesi ve iş takiplerinin gerçekleştirilmesi için kurumların düzenli olarak 2 ayda bir istişare toplantısı yapmasına karar verilmesiyle program sonlandı.

İlginizi çekebilir

Yanan 3 otobüs kül oldu

Yanan 3 otobüs kül oldu

selyus