Ana Sayfa ÇEVRE 26 Ekim 2015

İSKİ’den büyük çevre yatırımları sürüyor

İstanbul’da temiz çevrenin güvencesi olan İSKİ, 2 m çapında ve toplamda yaklaşık 6 km uzunluğunda 3 atıksu tüneli ile 70 km atıksu hattının inşaat çalışmalarını tamamladı.

Her geçen gün büyüyen İstanbul’un ortaya çıkan altyapı ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılamak, denizleri atıksu girişi tehdidinden korumak, şehrin atıksularını son teknolojilerle arıtarak İstanbul’u daha temiz bir çevreye kavuşturmak gibi amaçlarla dur durak bilmeden çalışan İSKİ, 3 yeni atıksu tünelinin inşaatını tamamladı.

Çalışmalar kapsamında inşa edilen Gürpınar Atıksu Tüneli, 2 bin mm çapında ve 2 bin 43 m uzunluğunda. Gürpınar Atıksu Tüneli, Beylikdüzü’nün bir kısmının atıksularını Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletecek. Tünel 222 bin kişiye hizmet verecek.

2 bin 196 m uzunluğunda ve 2 bin mm çapında inşa edilen Çanta Doğu Atıksu Tüneli, Silivri’nin bir kısmının atıksularını, inşası devam eden Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştıracak. Tünelin atıksularını aktaracağı kişi sayısı ise 142 bin.

2 bin mm çapında, 1.688 m uzunluğunda yapılan ve 681 bin nüfusa hizmet edecek olan Silivri Atıksu Tüneli, Silivri’nin bir bölümünün atıksularını, yapımına devam edilen Silivri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktaracak.

Öte yandan Büyükçekmece ve Silivri’nin bir kısmının atıksularını toplayarak, Silivri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştıracak olan atıksu hatlarının da inşaat çalışmaları sona erdi. Çalışmalar kapsamında çeşitli çap ve özelliklerde 70 km hat inşa edildi.

selyus