Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Ekim 2015

İstanbul Türkiye’nin kalbidir

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından “Sen Ben Yok Türkiye Var, Yenikapı’da Birlik Var, Kardeşlik Var” sloganıyla Yenikapı mitinge katılarak partililerle buluşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti hareketinin tohumunun İstanbul’da atıldığını ve Türkiye’nin özeti olduğunu vurgulayarak İstanbul’un Türkiye’nin kalbi ve yüreği olduğunu belirtti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından “Sen Ben Yok Türkiye Var, Yenikapı’da Birlik Var, Kardeşlik Var” sloganıyla Yenikapı Meydanı’nda miting düzenlendi. Yaklaşık 2 milyon İstanbul’un katılım gösterdiği mitinge katılarak partililerle buluşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti hareketinin tohumunun İstanbul’da atıldığını ve Türkiye’nin özeti olduğunu vurgulayarak İstanbul’un Türkiye’nin kalbi ve yüreği olduğunu belirtti.

“Sen Ben Yok Türkiye Var, Yenikapı’da Birlik Var, Kardeşlik Var” mitingine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanısıra Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanı Mustafa Ataş, Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez ar-Ge Birim Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, AK Parti Kurucu MKYK Üyeleri Hayati Yazıcı, Av. M. Belma Satır, İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, aralarında Metin Külünk, Ayşegül Bahçekapılı, Ravza Kavakçı Kan, Aziz Babuşcu’nun da bulunduğu İstanbul Milletvekilleri, Bingöl Milletvekili Şebnem Koçakelçi, aralarında Ekrem Erdem, Mustafa Demiral, Hurşit Yıldırım, Mehmet Hüsrev, Fatma Benli, Azmi Ekinci, Osman Boyraz, Hasan Turan’ın da bulunduğu İstanbul Milletvekili Adayları, ilçe başkanları, belediye başkanları ve İstanbul Teşkilatları katıldı.

İSTANBUL, TÜRKİYE’NİN HÜLASASIDIR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “İstanbul, Balkanların, Asya’nın, Avrupa’nın, Afrika’nın kıtaların düğüm noktasıdır. İstanbul, Türkiye’nin hülasasıdır.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Birileri bu meydanda toplanan bu kardeşlerimizi, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi diye ayrıştırma, bölme hesapları yapabilir. Ancak burada İstanbullular olarak bulunuyoruz. İstanbullular olarak biriz, beraberiz, iriyiz, diriyiz” dedi.

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından “Sen Ben Yok Türkiye Var, Yenikapı’da Birlik Var, Kardeşlik Var” sloganıyla Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen mitinge helikopterle geldi.

Başbakan Davutoğlu’nun geldiği anonsu yapılınca, vatandaşlar Türk bayrakları ve parti flamalarını sallayarak, Davutoğlu’nu selamladı. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, yürüyerek geldikleri platformda vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Bu esnada Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu da vatandaşları selamladı. Davutoğlu, konuşmasına başlamadan önce alanda vatandaşlar tarafından büyük bir Türk bayrağı açıldı.

Konuşmasında, “Haydi Bismillah” diyerek başlayan Davutoğlu, alana toplananları sevgiyle muhabbetle selamladığını söyledi.

“Efendimizin fetihle müjdelediği bu mübarek şehri, bu şehrin her bir köşesini, her bir insanını muhabbetle ve yürekten selamlıyorum” diyen Davutoğlu, Hazreti Yuşa’dan başlayarak, Eyüp Sultan’ı, Aziz Mahmud Hüdayi’yi, Yahya Efendi ve bütün manevi önderleri saygıyla selamladığını ifade etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, fetih ordularını, Fatih Sultan Mehmet’i, Yavuz Sultan Selim’i, Kanuni Sultan Süleyman’ı, Abdülhamid Han’ı, Mimar Sinan’ı selamladığını anlattı.

İstanbul’un ilçelerine selam yollayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gençlerimizin omuzunda yükselen al bayrağı selamlıyorum. İstanbul’un taşını toprağını selamlıyorum. Rüzgar demeden, soğuk demeden bu meydanı dolduran yüzbinlerce kardeşimi yürekten selamlıyorum. İstanbul’un ruhuna, tarihine, şühedasına insanına selam olsun. Bu İstanbul, ‘Geldikleri gibi gidecekler’ diyen Gazi Mustafa Kemal’in, bu İstanbul demokrasiyi ayağa kaldıran Adnan Menderes’in, bu İstanbul Türkiye’yi dünyaya açan Turgut Özal’ın, bu İstanbul milli davayı omuzlayan Necmettin Erbakan Hocamızın ve bu İstanbul İstanbul’a aşık Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şehridir. İstanbul’u bize Hazreti Peygamberimiz müjdeledi. İstanbul, bize Fatih Sultan Mehmet Han’ın mirası oldu. ‘Bu şarkı burada bitmez’ diyen Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımız şarkısını İstanbul’da söyledi.”

“AK PARTİ HAREKETİNİN TOHUMU İSTANBUL’DA ATILDI”

AK Parti hareketinin tohumunun İstanbul’da atıldığını ifade eden Davutoğlu, kentin Türkiye’nin özeti olduğunu vurguladı.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’un Türkiye’nin kalbi ve yüreği olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“İstanbul, Balkanların, Asya’nın, Avrupa’nın, Afrika’nın kıtaların düğüm noktasıdır. İstanbul, Türkiye’nin hülasasıdır. Anadolu’nun, Rumeli’nin her bir köşesi bugün bu meydanda. Sivas burada, Kastamonu burada, Malatya burada, Trabzon burada, Konya, Diyarbakır, Mardin, velhasıl Türkiye’nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi burada. Akdeniz burada. Karadeniz, Fırat ve Dicle, Sakarya, Meriç hepsi burada. İşte bugün bütün Türkiye burada, bu meydanda. Birileri bu meydanda toplanan bu kardeşlerimizi, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi diye ayrıştırma, bölme hesapları yapabilir. Ancak burada İstanbullular olarak bulunuyoruz. İstanbullular olarak biriz, beraberiz, iriyiz, diriyiz. İstanbullular bir miyiz? Beraber miyiz? Diri miyiz? İri miyiz? Tek bir yürek miyiz?”

“CENTRAL PARK’IN İKİ KATINDAN DAHA FAZLA BÜYÜKLÜĞE SAHİP OLACAK”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, İstanbul’un şanına yakışır müjdeleri olduğunu belirterek, dünyanın en kadim şehirlerinden olan kentin bu kimliğini, tarihi dokusunu ve estetiğini koruyacaklarını anlattı.

İstanbul’un başlı başına bir açık hava müzesi olduğunu ve 13 yılda 300’ü aşkın eseri restore ettiklerine işaret eden Davutoğlu, kentin her taşına, her tarihi eserine sahip çıkacaklarını vurguladı.

Kentsel dönüşüm projelerinin hız kesmeden devam edeceğinin altını çizen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kim İstanbul’un kimliğine dokunursa, tarihine zarar verirse karşısında bizi bulacak. Gerekirse İstanbul’un bu zenginliğini korumak için İstanbul’a özel yasa çıkaracak, çocuklarımıza iftihar duyduğumuz İstanbulumuzu emanet edeceğiz. İstanbul, anasır-ı erbaanın birlikte görüldüğü, dünyanın ender doğal güzelliğine sahiptir. İstanbul’un güzelliğine, huzuruna huzur katmak için gece gündüz çalışıyoruz. İstanbul’un ekolojik özelliklerine, Boğaziçi’ne, yedi tepesine, Karadenizine, Marmarasına sahip çıkacağız. Bugüne kadar yeşil alanı yüzde 65 artırdık, 16 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturduk. Her yıl 28 milyon 230 bin lale dikiyoruz İstanbul’a. Şehri 50 bin çınarla donattık, 100 bin ıhlamur fidanı, 100 bin erguvan diktik, 442 park projesi bitirdik, 142 köye, 142 park yaptık. Anadolu yakasında kuracağımız Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, yüz ölçümüyle New York’taki Central Park’ın iki katından daha fazla büyüklüğe sahip olacak. Memnun musunuz İstanbullular? Dünyanın en büyük şehir parkına sahip olmaktan memnun musunuz? Gezi olaylarında birkaç ağaç yer değiştirdi diye bu şehri şiddete bulayanlar, bunu anlayamazlar. Sadece Anadolu yakası mı? Hiç merak etmeyin İnşallah Avrupa yakasında da Alibeyköy Şehir Ormanı’nı kuruyoruz. Beyannamemizde, şehirlerimizde yatay mimariye geçerek yeşil alanları artıracağımızı açıkladık.  Bunun ilk adımını, ilklerin ve enlerin şehri İstanbul’da yapıyoruz.”

Davutoğlu, İstanbul’daki yoğun şehirleşme ve trafiğin önüne geçmek, binaların yoğun olduğu yerlerde nefes alan alanlar açmak için her biri 5 bin metrekare alana sahip 200 park yapacaklarını söyleyerek, bu parkların altının otopark olacağını, bunun da 200 otopark demek olduğunu vurguladı.

“3 MİLYON METREKARE ALANDA, YEMYEŞİL BİR FUAR VE KONGRE MERKEZİ KURACAĞIZ”

İstanbul’u her köşesi birbirine bağlanan, her yere ulaşılabilir bir şehir kılacaklarını anlatan Davutoğlu, kentin ulaşımını rahatlatmak için gösterdikleri çaba ve aldıkları mesafeye değindi.

Bugüne kadar 200 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, kenti dünyanın gıpta ettiği yüksek hızlı tren şehri haline getirdiklerini ifade eden Davutoğlu, Türkiye ve İstanbul’u, yüksek hızlı tren ile buluşturduklarını dile getirdi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara’ya yüksek hızlı tren ile gidebiliyor musunuz? Marmaray ile Anadolu ve Avrupa yakasında seyahat ediyor musunuz? Bunları kim yaptı? Şimdi de 3. köprüyü yapıyoruz. Üç katlı tüneli yapıyoruz. 3. havalimanı ile dünyanın en büyük havalimanını, İstanbul’a yapıyoruz. Gebze-İzmit-Bursa-İzmir üzerinden İstanbul ile İzmir’i 3,5 saate indiriyoruz. Her yerde metro, her yere metro hedefiyle İstanbul’u ilçe ilçe, mahalle mahalle metroyla tanıştırıyoruz. İstanbul’daki raylı sistem uzunluğunu 3 kat artırdık. 45 kilometre olan raylı sistemi, 145 kilometreye çıkardık. 122 kilometrelik inşaatımız da hızla devam ediyor. Metro hatları, teleferikler, hava raylar, tramvaylar yapıyoruz. Buradan size bir de müjde vermek istiyorum. Dünyada ilk olan bir projemizi İstanbul’da hayata geçireceğiz. 3. havalimanın hemen yanına 3 milyon metrekare alanda, yemyeşil bir fuar ve kongre merkezi kuracağız. İnsanlar, kardeşlerimiz Türkiye’nin dört bir yanında aileleriyle çocuklarıyla burada vakit geçirebilecekler. Dev bir kampüs olacak.”

İstanbul’un dünyanın küresel şehirler endeksinde en üst sırada yer alacağını söyleyen Davutoğlu, kenti bir dünya şehri, finans şehri ve merkezi yapacaklarını kaydetti.

Kenti, dünyanın bütün uçaklarının uğradığı, bütün fikirlerinin gelip tartışıldığı bir küresel başkent yapacaklarına dikkati çeken Davutoğlu, “Bütün bunların olabilmesi için 1 Kasım’da sizin o ak ellerinizle vereceğiniz ak oylara ihtiyacımız var. 1 Kasım’da yeniden, ‘ilk günkü aşkla haydi Bismillah’ diyor muyuz? İstanbullular, Türkiye’nin bir köşesinden, bu aziz şehirde yaşayan hemşehrilerim, ‘Haydi Bismillah’ deyip, memleket meselesini çözmek için, memleket meselesine dava ve deva olmak için hep beraber iş başına, tek başına diyor muyuz? İnşallah 1 Kasım’da yeni bir demokrasi destanı yazacak mıyız?” şeklinde konuştu.

Miting İstanbullulara seslenen AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, miting meydanını dolduran İstanbulluları, “Bugün 25 Ekim. Yenikapı’da, kalbi bu ülke için, bu vatan için, bu bayrak için atan yüzbinleri buluşturan Rabbime hamdediyorum. Güçlü bir dava şuuruyla, büyük bir coşkuyla, hepimizin dilinde aynı şarkıyla bir araya geldik. Büyük Türkiye inancıyla bir aradayız. Aynı güzel sözü söylüyoruz:  Biz Birlikte İstanbul’uz,  Biz Birlikte Türkiye’yiz.” diyerek selamladı.

“MİLLET BURADA, BİZ BURADAYIZ”

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti ile ilk akla gelen şehir İstanbul’dur. İstanbul’u anlayamayan AK Parti’yi anlayamaz. AK Parti ışığının doğduğu bu şehir, 1 Kasım’da en güçlü sesi, en güçlü nefesi verecek. Sözlerimin başında, şairin ifadesiyle; bir gül bahçesine girercesine şu kara toprağa giren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün burada etnik kökeni, siyasi tercihi, dini inancı, dünya görüşü ayırd etmeden “Millet burada, Biz buradayız” demek için toplandık. Bugün burada teröriste terörist diyemeyip, asker ve polisimize silah bırak çağrısı yapanlara ders vermeye için toplandık. Bugün burada bütün sahte blokları yıkmak için toplandık. Bugün burada “Sen ben yok, Türkiye var” demek için toplandık. Ve elbette bugün buraya gönül coğrafyamıza, mağdur ve mazlum kardeşlerimize “yalnız değilsiniz” demeye geldik.”

HİÇBİR SANDIK 1 KASIM’DAKİ KADAR ÖNEMLİ OLMADI

1 Kasım seçimlerine 7 sayılı gün kaldığını vurgulayan İl Başkanı, şöyle devam etti: “Davamızı İstanbul’da güçlü kılmak için 7 sayılı gün kaldı. Devasa projelerin kesintisiz devam etmesi için 7 sayılı gün. Türkiye’de şu ana kadar seçmenin önüne birçok kez sandık kondu. Hiçbir sandık 1 Kasım’daki kadar önemli olmadı. Hiçbir sandık Türkiye’nin kaderiyle AK Parti’nin kaderini böyle bir araya getirmedi. Hiçbir sandık ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün anlamıyla bu kadar et ve tırnak gibi bütünleşmedi! İnşallah hep birlikte ‘Tek Başına İş Başına’ diyeceğiz. 7 Haziran’dan sonra birçok çalışma yapıldı ama yeni bir dönemde yeni şeyler söylemek gerekiyordu. 2023 hedefleri için 1 Kasım’a doğru giderken, seçmenin önüne yeni bir beyanname ile çıktık. Beyannamemizin özü şudur ki; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Demokrasi ve özgürlükler ile yeni bir Anayasa bizim vazgeçilmezimiz. Bizim düsturumuz, bizim ufkumuz, bizim projelerimiz ve elde var birimiz.”

AK PARTİ VAAT ETMEZ, TAAHHÜT EDER

Konuşmasında, 1 Kasım seçimlerinin diğer seçimlerden farkını anlatan İl Başkanı Temurci, şunları söyledi: “1 Kasım’ı diğer seçimlerden ayıran en önemli şey, 13 yıl içerisinde elde ettiğimiz refah ve zenginliği çok daha fazla milletimizle paylaşma adına vaatler olarak ortaya koymuş olmamız. Milletimizin her kesimi bizlere teşekkür ediyor. Gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz, emeklilerimiz, işçilerimiz, esnafımız teşekkür ediyor. Niçin AK Parti’nin beyannamesi toplumda bu kadar heyecana neden oldu? Çünkü millet diyor ki; ben sözü söz verene bakarak tartarım, sözü kim söylemişse ona göre hareket ederim. AK Parti, boş yere bir şey söylemez, söylediğini yapar. AK Parti, vaat etmez, taahhüt eder.”

BİR YENİ OY, YENİ BİR DESTAN DEMEK

İl Başkanı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Mevla’mdan milletimizin bize güveninin sonsuza kadar var olmasını diliyorum. Değerli kardeşlerim, memleket ve vatan aşkına burada bulunan herkesten bir söz istiyorum. Her kardeşimden, önümüzdeki 1 hafta içinde bir yeni oy istiyorum. Bir yeni oy, yeni bir destan demek. 1 Kasım’da ümmetin ağlamaması, ülkemize huzur ve güvenin gelmesi ve kardeşlik için, AK Parti’yi tek başına iş başına getireceğiz. Bugün Yenikapı’da bütün Türkiye’nin yüzünü ağartıyorsunuz. Saraybosna’dan Kudüs’e, Filistin’den Açe’ye, mazlum ve mağdur coğrafyaların, gözü Yenikapı’da olan kardeşlerimizin umutlarını artırıyorsunuz. Bugün buraya gelerek, ‘Kardeşlik için varız, birlik için varız’ dediniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Biz İstanbul’uz, Rabbim bizi 1 Kasım’da yeni bir zafere yürütsün.”

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE, YARINLARINA KARAR VERECEKSİNİZ

Mitingde bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Tarihin çeyiz sandığı, medeniyetlerin buluştuğu, imparatorluklar şehri güzel İstanbul’u ve sizleri selamlıyorum. Değerli kardeşlerim, önümüzde önemli bir genel seçim var. Önünüze sandık koyulacak ve son sözü siz söyleyeceksiniz. Türkiye’nin geleceğine, yarınlarına karar vereceksiniz. Bu ülkeye hizmet edenleri, bu milletin bağrından kopanları İstanbul yalnız bırakmayacaktır, buna yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı sırasında yaktığı meşale devam ediyor. AK Parti’nin tek başına iktidar olmasıyla Türkiye’nin gerilemesi, küçülmesi durdu. Ülkemizin kaderi Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olmasıyla değişti. Yarınlarımız adına, istikrarın devam etmesi gerekmektedir. Milletimizin desteğine ihtiyacımız var. İstikrar olursa, merkez güçlü olursa biz belediyeler olarak da başarılı oluruz.” dedi.

DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Davutoğlu’nun konuşması sırasında alanda dev bir Türk bayrağı ile “Sen Ben Yok Türkiye Var” ve “İnananlar Kardeştir” yazılı dev afişler açılarak gezdirildi.

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasının ardından, çeşitli partilerden AK Parti’ye katılan kişilerin rozetleri takıldı.

Mitingin sonunda, Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, vatandaşlara sahneden çiçek attı.

Miting öncesi Grup Tillo’nun sahne aldığı alanda 4 bin 300, ilçelerden miting alanına ulaşım koordinasyonunda ve alanda olmak üzere 7 bin 550 partili görev aldı. Ayrıca 550 sağlık personeli ve 325 teknik personel demitingde görev yaptı.

Güvenlik ve görüntü kaydı için 8 makaslı yükselebilen platform kurulurken, 112 vinç ve sepetli araç kullanıldı.

Vatandaşların 6 ayrı noktadan giriş yaptığı alan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

selyus