Ana Sayfa YAŞAM 19 Aralık 2021

Muharrem Sarıkaya meslekten menedilmeli!

Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İHA muhabiri Ahmet Demir’e attığı tokadın ardından birçok dernek grubundan tepki geldi. Dernekler, “Muharrem Sarıkaya’yı gazeteci olarak tanımıyoruz” dedi.

Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat atmasına basın camiasından tepk geldi. Birçok dernek grupları, Muharrem Sarıkaya’yı kınadı. Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Sarıkaya’yı “gazeteci” olarak tanımadıklarını bertikleri bir yazılı basın açıklaması yaptı.

“VİCDANA, AHLAKA VE İNSAN ONURUNA SIĞMAZ”

Dernek gruplarından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: Muharrem Sarıkaya’nın bir basın emekçisi meslektaşımıza yaptığı vicdana, ahlaka ve insan onuruna sığmayan hareketini şiddetle kınıyoruz. Muharrem Sarıkaya’yı bugün itibari ile meslektaşımız ve ‘gazeteci’ olarak tanımıyoruz.

“YÜREĞİMİZ SIZLADI”

Kameraların önünde insan hakları ve emek savunuculuğu yaparken kamera arkasında kameraman tokatlaması herkes gibi bizlerin de yüreğini sızlattı. Şiddetin her türlüsünü şiddetle reddediyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

“VANDALLIK”

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) de “Muharrem Sarıkaya’nın, yayın sırasında ses kontrolü yapan emekçiye tokat atması, skandaldır, vandallıktır, emek düşmanlığıdır. Muharrem Sarıkaya’ya derhal gazetecilik mesleğinden el çektirilmeli, bir daha asla görev verilmemelidir” denildi.

selyus