Ana Sayfa ÇEVRE 24 Eylül 2018

Parklara güvenlik kamerası şart!

Belediyeler, İstanbul’un hemen hemen her noktasına 10 binlerce, bazen 100 binlerce lira harcayarak çok fonksiyonlu oldukça güzel parklar inşa etmekte. Genci yaşlısı tüm vatandaşlarımızın yararlanabildiği bu noktalar aynı zamanda hepimiz için bir buluşma ve nefes alma noktası.
Fakat gerçekleşen bu hizmetler beraberinde çok ciddi sorun ve suistimalleri de beraberinde getirmekte.
Hemen hemen her parkta parkı sahiplenen bir serseri grup bulunduğunu ben ve konuştuğum birçok kişi şahsen gözlemlemekte. Bu gruplar kendilerine tabiri yerindeyse biat etmeyenleri parktan yararlanmalarının önüne geçiyor. Bu durumun farkına varan bölge sakinleri ise güvenlik endişesi ile parklardan ayağını çekmekte ve çocuklarının gitmesini engellemekte. Bu durum en başta parkların amacına uygun kullanılmasının önüne geçmekle beraber şiddet olaylarının yaşandığı alanlara dönüşmelerine yol açıyor. Bu yüzden birçok aile çocuklarının parklardan uzak durmalarını istiyor.
Bazı parklar ise gündüzleri sakin iken geceleri çete vb grupların uğrak noktası bu kişiler park çöplerinde, oturaklarda ateş yakıyor naralar atıyor ve muhtemelen uyarıcı madde kullanıyor. Bu kişiler uyaranlara ya küfrediyor yada üzerine yürüyor. Bu tip durumlarda polise yapılan şikayetler ise yetersiz kalmakta kime sorsam kaç kere şikayette bulunduk kimse bir çözüm üretmedi diye sitem etmekte.
Yine çocuk parklarını mesken tutan bazı çiftlerin yakınlaşması, küfürlü konuşmalar hatta ve hatta eşini sevgilisini dövenlere rastlamak mümkün. Tüm bu ve buna benzer durumlar ise parkı kullanan yada kullanmak isteyen en basitinden çocuklarımıza kötü örnek teşkil ediyor.
Belediyelerimiz evet çok güzel parklar yapıp bakımlarını yerine getirmekte fakat tüm burada anlattıklarım ve çok daha fazlasından ötürü gelen eleştiri ve şikayetlere maalesef çözüm üretme noktasında yetersiz kalmaktadır. Belediyelerimizin bu noktada yapabileceği en basit çözüm ise parklarımıza güvenlik kamerası yerleştirmek olabilir. Kişisel kanaatim parklara yerleştirilecek güvenlik kameraları sayesinde bahsettiğim birçok olumsuzluk engellenerek parkları aileler için daha güvenli alanlara dönüştürebilir. Haber: Ertuğrul Müyesseroğlu

selyus