Ana Sayfa ÇEVRE 31 Mart 2016

Sancaktepe laleleriyle ayrı bir güzel

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen Lale Festivali, renkli görüntülere sahne olurken, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem etkinliğe katılan vatandaşlara rengarenk laleler hediye etti.

Sancaktepe’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Lâle Festivali çeşitli etkinliklere sahne aldı. Bir ay kadar devam edecek olan festival kapsamında, parklarda, meydanlarda, bahçelerde lâleler açacak. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin startı Meydan Park’ta verildi. Festivalde, Halk Oyunları Gösterisi, Müzik Öğretmenleri Konseri’nin ardından animasyon gösterileri kapsamında, Kukla Show, Jonklör şovları yapıldı. Etkinlik sonrası alana gelen tüm katılımcılara lale dağıtımı gerçekleştirildi. Festivale; Sancatepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sacaktepe İlçe Milli Eğitim Müdür Hüseyin Aydoğdu, AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, Sancaktep Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Sancaktepeli vatandaş katıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı açıklamada, Sancaktepe’de festivalin geleneksel hale geldiğini ifade ederek, “Bugün de rengarenk lalelerimiz meydan parkımızı süslemiş oldu. Bugün burada gördüğümüz şekliyle lale İstanbul’un bir simgesel sembolü bir döneminde özellikle lale İstanbullulara lale farklı bir anlam taşıdı, farklı bir mana yükledi. Bugün de aslında bizler renkleri buluşturmuş olduk. Burada kırmızısı, moru, sarısı, mavisi, yeşili derken aslında tüm renklerin bir arada nasıl güzellik göstergesi olarak fotoğraf teşkil ettiğine de burada şahitlik yapıyoruz. Burada yaklaşık yüz bine yakın lale soğanı, sümbüller de var. Farklı farklı renklerde lalelerimizi ailelerimiz evlerine kadar taşımış olacaklar ama bir lalenin anlamı bizce çok büyük onun soğandan yaprağa dönüşmesi renklere bürünmesi ve vakarlı bir şekilde açılışı ve 20- 25 gün arası bir hayat dönemi var. O dönemde göz zevkine diyecek yok diyoruz” dedi.

selyus