Ana Sayfa YAŞAM 31 Mart 2016

Çekmeköy Şevki Yılmaz’ı ağırladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 20’nci döneminde milletvekilliği yapmış olan Şevki Yılmaz, Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Çanakkale Ruhu” adlı konferansa katıldı.

Çekmeköy Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Rize eski Belediye Başkanı ve Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, ‘Çanakkale Ruhu’nu anlattı. Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Çekmeköy Müftüsü Muhammed Suiçmez, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.Program şehitler için edilen dualar ve Kur’an tilavetiyle başladı.

Şevki Yılmaz’ın dünümüz ve bugünümüz Türkiye’sinden olayları karşılaştırarak örnekler verdiği konferansta, memleketin yaşadığı onlarca badireye karşı nasıl ayakta kaldığını anlattı. Çanakkale ruhunun önemini vurgulayan Yılmaz, bu ruh var oldukça memleketin yıkılmayacağını ve Türkiye’nin mazlum milletlere umut olacağını vurguladı.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, “Çanakkale’yle ilgili bu sene güzel etkinliklere imza attık. Geçen yılda koordineli olarak çalışmalarımızda Çanakkale’yi anlamaya anlatmaya çalışmıştık. Bu yılda yaptığımız programların finalini Şevki Hocamızın konferansıyla yapıyoruz. Hocamıza teşrifleri için teşekkür ediyorum. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Salonda bulunan vatandaşlarla Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın selamını ileten Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı, “Çok kıymetli hocamızı Çekmeköy’de daha önce dinleme fırsatı bulmuştuk. Kendisinden de istifade etmiştik Allah razı olsun. İnşallah birlik beraberlik ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, bu ihtiyacın en güzel temsili olan Çanakkaleyi ve Çanakkale ruhunu kendisinden dinleyeceğiz. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, “ dedi.

selyus