Ana Sayfa EĞİTİM 29 Mart 2024

Akatlar Anaokulu’nda çocukların yaptığı eserler Van’daki ilkokul öğrencilerine götürüldü

İstanbul Beşiktaş İlçesi’nde bulunan Akatlar Anaokulu, tüm Türkiye’ye örnek olacak önemli bir projeyi hayata geçirdi. “İlmek İlmek İşlenen Yardım” çalışmaları sonucunda öğrencilerin örgü makinesi ile ördükleri atkı ve bereleri Van’ın köylerindeki ilkokul öğrencilerine hediye ettiler. 

Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, desteklerinden dolayı Anaokulu Müdürü Ülker Zaman’a teşekkür plaketi takdim etti. 

Akatlar Anaokulu, çocuklarda yardımlaşmanın önemi hakkında farkındalık kazandırmak, yardımlaşma değerini çocukların bizzat kendilerinin deneyimleyerek farkındalık kazandırmak, yardımlaşmanın önemini anlamak ve yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmenin içimizde oluşturduğu duyguyu hissetmek için çok önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Başkanlığı, Koordinatörlüğü ve Yürütücülüğünü Anaokulu Müdürü Ülker Zaman’ın yaptığı “İlmek İlmek İşlenen Yardım” temalı projede amaç; çocukların kendi el becerilerini kullanarak, emeklerini ortaya koydukları bir ürünü (bere, atkı) ve bağışçıların desteği ile alınan bot ve montların yanı sıra hediye edilmesi bağlamında çocuklara yardımseverlik işbirliği, birlikte hareket etme, sosyalleşme, toplumsal farkındalık ve birlik beraberlik değerlerinin kazandırılması sağlanmaya çalışıldı.

Projeye ciddi anlamda bağışta bulunan Doğan Gurubu adına plaketi Serah Yavuzyılmaz aldı. 

YARDIM EDİLEN YER

Anaokulu öğrencilerinin ilmek ilmek işlediği eserler, Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı köylerde bulunan Bölme Çalı İlkokulu, Koç Giden İlkokulu, Yedi Salkım İlkokulu, Bahrıyanık İlkokulu öğrencilerine hediye edildi.

Yapılan bu çalışmalarla ilgili açıklama yapan Akatlar Anaokulu Müdürü Ülker Zaman, “Öncelikle bize ciddi bağışlarıyla destek veren İsmail Doğan, Muhammed Bayram Kaya, Renk Master Plastik ve Kimya Endüstri San. Tic. A.Ş., Osman Alüminyum San. Ve Tic. Ltd, Şti., Önem Teknik Yapı A.Ş., CMG Döküm Billet A.Ş., Filiz Karabulak, DÇ Değişim ve Çelik Işıl İşlem Ltd. Şti., Rasa Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., Eyüp Bostancı, İlknur Kocaer Ültan, Duygu Kaya Çember, Kerem Güneş, Özge Kabalcı, Özlem Açıkalın, Servet Onur, Rıdvan Batuhan Batu, Yasin Doğancı, Çilem Kulle, Tuğba Bilgin Uslu, Bige Özder, Ramazan Gökhan Kutlu’ya çok teşekkür ederim. Ayrıca öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize ve çocuklara kucak dolusu sevgilerimi vede teşekkürlerimi özellikle iletiyorum.”

PROJENİN DANIŞMA KURULU: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü.

PROJE EKİBİ: Ester Navaro Karadoğan, Ayşe Oğuz, Bahar Çelik, Ebur Kızıl.

PROJENİN GEREKÇESİ: Çocuklarda yardımlaşmanın önemi hakkında farkındalık kazandırmak.

PROJENİN AMACI VE HEDEFLERİ: Yardımlaşma değerini çocukların bizzat kendilerinin deneyimleyerek farkındalık kazandırmak.

-Yardımlaşmanın önemini anlamak.

-Yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmenin içimizde oluşturduğu duyguyu hissetmek.

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ/KURUM VE KURULUŞLAR: Akatlar Anaokulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri., STK’lar, hayırseverler, bağışçılar.

PROJENİN UYGULAMA ADIMLARI:

1.Çocuklarla “Yardımlaşma” değeri hakkında sohbet edilir.

2.Çocuklarla “Yardımlaşma” değeri ile ilgili yaşantılarını paylaşmalarına fırsat verilir.

3.Çocuklara yardımlaşmayı konu alan kitaplar okunur.

4.Yardımlaşma değerini konu alan drama çalışmaları yapılır.

5.Sınıf içerisinde çocukların birbirine yardım ettiği durumlar konuşulur.

6.Çocukların hangi durumlarda yardıma ihtiyaç duydukları hakkında sohbet edilir.

7.Yardıma ihtiyaç duyan birini gördüklerinde neler yapabilecekleri ile ilgili beyin fırtınası çalışması yapılır.

8.Çocuklara Bölme Çalı İlkokulu, Koç Güden İlkokulu, Yedi Salkım İlkokulu, Bağrı Yanık İlkokulu’nun fotoğrafları gösterilir. Bu okulda eğitim gören çocukların kış mevsiminde giyebilecekleri kıyafetlere ve ayakkabılara ihtiyacı olduğu söylenir.

9.İhtiyacı olan çocuklara nasıl yardım edebilecekleri hakkında çocukların çözüm önerileri alınır. Gelen çözüm önerileri değerlendirilir. Soğuktan korunmak için şapka ve atkı örülebileceği fikri çocuklara sunulur.

10. Yardım için gereken ip, örgü şişi, örgü makinesi temin edilir

11. Çocuklarla birlikte şapka ve atkı örülür. Bu sürece veliler de dahil edilir.

 

Etiketler:
selyus