Ana Sayfa EĞİTİM 27 Mart 2017

Bakan Yılmaz Kadıköy’de iki önemli programa katıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen programlarda okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının yanı sıra özel eğitim kurumlarının yetkilileriyle bir araya geldi. Bakan Yılmaz, her iki toplantıya İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Ömer Faruk Yelkenci ile birlikte geldi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kadıköy İlçesinde özel eğitim kurumlarının yetkilileriyle buluştu ve eğitimle ilgili istişarelerde bulundu. Yılmaz ayrıca okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile bir araya geldi. Her iki toplantıya Bakan Yılmaz’ın yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Kadıköy Kaymakamı Tuncay Sonel, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Kadıköy ilçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, özel okulların yetkilileri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve eğitimciler katıldı.    

“BU SÜREÇ BİR PARTİ YA DA ŞAHIS MESELESİ DEĞİLDİR”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a ev sahipliği yaparak Kadıköy’de ağırlayan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla ilgili şunları ifade etti: “Bu süreç bir parti ya da şahıs meselesi değildir. Bu süreç Türkiye’nin geleceğinde daha güçlü bir yönetim sistemiyle yönetilmesi meselesidir. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemiyle, Türkiye’deki Çift başlı yönetim sistemi son bulacak, milletin seçtiği tek baş olacak. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı 5 yıl boyunca ekibiyle birlikte ülkeyi yönetecek. Artık Hükümet kurulamama sorunu olmayacak, koalisyon tehdidi kalmayacak. 5 yıl boyunca seçim olmaması, her şartta tek parti iktidarı olması Türkiye’de kalıcı siyasi istikrar oluşturacak. Bu kalıcı siyasi istikrar başta ekonomik istikrar olmak üzere toplumun her alanına olumlu olarak yansıyacak.” şeklinde konuştu.

“GÖRDÜĞÜMÜZ HER 3 ÖĞRETMENDEN 2’Sİ BİZİM DÖNEMİMİZDE ALINDI”

Kadıköy’de bir araya geldiği eğitimcilere seslenerek eğitime, geçmiş dönemlere kıyasla çok daha fazla önem verdiklerini belirten Yılmaz, 2002’de merkezi hükümetin bütçesinden eğitime ayrılan payın 11 milyar lira olduğunu, bunun da bütçenin yüzde 10’una tekabül ettiğini, şimdi ise eğitime 122 milyar lira ayırdıklarını, bunun da bütçenin yüzde 20’sine denk geldiğini aktararak, öneminden dolayı en fazla kaynağı eğitime ayırdıklarını vurguladı.

“Gündem ne olursa olsun, önceliğimiz evlatlarımıza daha kaliteli bir eğitim vermek.” diyen Yılmaz, kaliteli bir eğitim vermek için de belli kriterler olduğunu, bu kapsamda 270 binin üzerinde derslik yaptıklarını, Türkiye’de derslik başına düşen öğrenci sayısını da 36’dan 25’e düşürdüklerini kaydetti.

Yılmaz, eğitimin temel unsurunun öğretmen olduğunu ve en büyük yatırımı öğretmenlere yaptıklarını anlatarak, “Bizim dönemde, 560 binin üzerinde öğretmen aldık. Gördüğümüz her 3 öğretmenden 2’si bizim dönemimizde alındı. Niçin? Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olması, kaliteli eğitim vermek için aranan unsurlardan birisi de ondan.” diye konuştu.

Özel okullara çok önem verdiklerini aktaran Yılmaz, özel okulların öğrenci sayısı 2002’lerde 200 bin civarındayken, şimdi bu sayının 1 milyon 200 binin üzerinde olduğunu söyledi.

selyus