Ana Sayfa EĞİTİM 9 Aralık 2016

Bakan Yılmaz, “Ümraniye gerçekten eğitimde çok iyi yolda”

Ümraniye Belediyesi tarafından Esenşehir Mahallesi’nde yapılan Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğitime önem veren her şeye önem vermiş demektir. Eğitimi ihmal eden her şeyi ihmal etmiş demektir. Dolayısıyla sayın başkanım sizin, Ümraniye’nin iyi çalışıp çalışmadığını eğitime bakarak anlıyoruz. Allah razı olsun. Ümraniye gerçekten eğitimde çok iyi bir yolda ilerliyor.” dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından 2015 Ekim ayında temel atma töreni yapılarak kısa sürede tamamlanan ve yeni eğitim yılında ders zili çalan Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışına Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Prof. Dr. Saadettin Ökten, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları, veliler ve ile çok sayıda Ümraniyeli katıldı. 

YELKENCİ OKULUN HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci yaptığı konuşmasında; İlçedeki eğitime dolaylı ve doğrudan yaptığı katkılardan dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür etti ve Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulunun hayırlı olmasını diledi.

BAŞKAN CAN, “ÜMRANİYEMİZ’DE 15 TANE İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSESİ VAR”

Okulun isminin önemli olduğuna dikkat çeken Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu ismini taşıyor. İsimi bize göre fevkalade önemli özellikle yeni yetişen İmam Hatip nesillerinin bu ismi iyi bilmesi lazım, iyi tanıması lazım” dedi. Başkan Hasan Can: “4+4+4 sisteminin hayata geçmesinden sonra, dört sene evvel imam hatip okulu sadece bir taneydi Ümraniyemizde. Ama şuadan tam 15 tane imam hatip ortaokul ve lisesi var. Bu 15 tane olmasına rağmen bizim yüreğimiz sevinçle doluyor. Çünkü vatandaşımız bu okulları istiyor, arzu ediyor. Çocuklarının hem sosyal bilimlerle, hem fen bilimleriyle hem de dini bilimlerle tanışması ve hayata öyle hazırlanmasını aruz eden anne ve babalar yakınlarında bu okulları istiyorlar ki, bu çocuklarını bu okullara versinler” şeklinde konuştu. Başkan Hasan Can: “Bizim doğrudan müdahil olduğumuz okul sayısı 20’yi geçmiş durumdadır.  Ayrıca arsa temini konusunda ve diğer konularda yaptığımız hizmetlerde için artısıdır. Okullarımızın neye ihtiyacı varsa ilkokul, ortaokul ve lise neye ihtiyaç varsa her birinin ihtiyacını gidermeyi kendimize öncelikli vazife olarak gördük, görmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÜMRANİYE GERÇEKTEN EĞİTİMDE ÇOK İYİ BİR YOLDA İLERLİYOR”

Daha sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğitime önem veren her şeye önem vermiş demektir. Eğitimi ihmal eden her şeyi ihmal etmiş demektir. Dolayısıyla sayın başkanım sizin Ümraniye’nin iyi çalışıp çalışmadığını eğitime bakarak anlıyoruz. Allah razı olsun. Ümraniye gerçekten eğitimde çok iyi bir yolda ilerliyor. İnşallah hep beraber el birliği ile yereldeki belediyelerimizle ve merkezdeki hükümetimizle Allah naip ederse eğitimde Ümraniye’nin İstanbul’unda bütün sorunlarını 2019 yılını sonuna kadar çözeceğiz” dedi. En büyük yatırımı eğitime yaptıklarının altını çizen Bakan İsmet Yılmaz, “Bu hükümet en büyük yatırımı herkes sanır ki ulaştırmaya, sağlığa yaptı. Gerçekten de çok büyük hizmetler yaptık ama onlardan çok daha büyük hizmeti eğitime yaptık. Peki, ölçüsü nedir? Açın hükümetlerin bütçesine bakın. Bütçede en çok kaynağı nere ayırmışsa o hükümet oraya önem veriyor demektir. 2002 yılında Milli Eğitim’e ayrılan miktar 11 milyar bütçenin kaçı yüzde 10’u.  Şimdi ne kadar 122 milyar bütçenin kaçı yüzde 20’si. Dolayısıyla bu hükümet eğitime önem veriyorsa demek ki her kaleme önem veriyor. En büyük yatırımı öğretmene yaptık. 600 bine yakın öğretmen atadık. Bakın bu kardeşiniz 75 kişilik bir sınıfta okudu. Ama istiyoruz ki evlatlarımız 75 kişilik sınıflarda bir öğretmenle baş başa bırakmayalım. Nedir idealimiz, ölçümüz? Allah nasip ederse, bir derslikte 30 öğrenciyi geçmesin. Türkiye’de 77 bin dersliğe ihtiyacımı var. Ümraniye’de 42 okula ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Biz istiyoruz ki insanımızın fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olsun diyen Bakan Yılmaz:  “Bu bakımdan yasakları kaldırdık. Özgürlükleri genişletirdik. Seçimlik dersleri de arttırdık. İmam hatiplerin sadece önlerinde engelleri değil. Diğer okullarda da özgürlükleri arttırdık. Seçmeli ders imkânına getirdik. İsterse normal bir okula giden evladımızda Kur’an-ı Kerim dersini seçmeli olarak alabilecek isterse Peygamberimizin hayatını da yine seçmeli ders olarak alabilecek” ifadelerini kullandı. 

BAKAN YILMAZ OKULU GEZDİ

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can, Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz’a Belediye meslek edindirme kursu hocaları tarafından yapılan bir tablo takdim etti. Okul öğretmenleri de Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a hediye takdiminde bulundular. Ardından Bakanı Dr. İsmet Yılmaz ve tüm protokol açılış kurdelesini keserek hayırlı olsun temennilerinde bulundular. Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz ve protokol açılışın ardından okulun içini ve sınıfları gezdiler.

selyus