Ana Sayfa EĞİTİM 19 Eylül 2017

“Başkan Çelikbilek, Beykoz önemli bir eğitim yuvasına dönüştü”

Başkan Yücel Çelikbilek, Beykoz’un önemli bir eğitim yuvasına dönüştüğünün altını çizerek; “Değerli öğretmenler ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen Hazreti Ali’nin ifadesine göre kim bilir kaç kırk yıl hakkınız var bu çocuklarda.

Bütün yurtta olduğu gibi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı heyecanı Beykoz’da da yaşandı. Geçen hafta ders başı yapan ana sınıfı ve birinci sınıfların ardından okula başlayan öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılını çeşitli törenlerle kutladı.

İshakağa Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen yeni eğitim yılı açılışına Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu, Taceddin Aksu, Yakup Özbek, Salim Öztürk, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katılarak öğrencilerin heyecanını paylaştı.

BAŞKAN ÇELİKBİLEK: “EVLATLARINIZ SİZİN İTİBARINIZDIR”

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan programda öğretmen, öğrenci ve velilere hitap eden Başkan Yücel Çelikbilek, Beykoz’un önemli bir eğitim yuvasına dönüştüğünün altını çizerek; “Değerli öğretmenler ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’nin ifadesine göre kim bilir kaç kırk yıl hakkınız var bu çocuklarda. Siz bu ülkeye bilinçli şuurlu evlatlar yetiştirerek en büyük emeği yapıyorsunuz. Öğrencilerinizi, evlatlarınızı kırmayın. Üzmeyin. Evlatlarınız sizin itibarınızdır. Yerel yönetimler olarak görevimiz okullarla birlikte öğrencilerimize sahip çıkmaktır. Yeni eğitim öğretim yılının Beykoz ve tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM KATIRCI “EĞİTİM ORDUSUNUN YENİ SEZONUNU AÇIYORUZ”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ise, “Eğitim ordusunun yeni sezonunu açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Öğretim her koşulda olur. Aslolan ise eğitimi verebilmektir. İnsanlığa ilim, fen ve insan sevgisi verdiğinizde bu ülke muasır medeniyetler seviyesine çıkacaktır. İnşallah bir süre sonra sizler bu kürsülerde hizmet edeceksiniz. Bizler sizlere güvenli ortam sağlarken, sizler de eğitimin üç önemli ayağı olan öğrenci, öğretmen, veli ilişkilerine dikkat edeceksiniz. Bu da başarıyı getirecek” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BOZBAY “HEDEFİMİZ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, “İshakağa, Beykoz’daki köklü okullarımızdan bir tanesidir. O nedenle güzel bir fiziki yapıya kavuşmamızın mutluluğunu da yaşıyoruz. Eğitim öğretimin en önemli hedefi iyi insan yetiştirmektir. Diğer insanların haklarını da savunmaktır. Bizler Türk milleti olarak bu hasletimizi hep koruduk. Değerli öğretmenlerimiz sizlere emanet edilen evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Çocuklarımızın güvenliği için kamera sistemi ile güvenlikleri sağlanmaya çalışılacak. Sevgili velilerimiz çocuklarınız bize emanettir.” dedi ve Kaymakam Katırcı ile Başkan Çelikbilek’e okullara yaptıkları katkılar dolayısıyla teşekkür etti.

BAŞKAN YARDIMCISI KAŞITOĞLU’NA PLAKET

İshakağa Ortaokulu müdürü Göksel Biçer’in de öğretmen ve öğrencilere başarılar dilediği ve okula katkıları olanlara teşekkür ettiği açılış konuşmasının ardından Okul Aile Birliği tarafından Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, okul destekçilerinden Muharrem Kaşıtoğlu, Vahit Paksoy, Serpil Yıldırım, Mustafa Turnacıoğlu, İdris Kurt, Recep Asım Öztürk, Ünal Öztürk ve Hasan Kurtuluş’a plaket takdimi yapıldı.

Programda şiirlerin yanı sıra, okul öğrencileri tarafından müzik performansı sergilendi ve açılış töreni için protokol üyelerince kurdele kesimi yapıldı. Ardından zil sesinin çalmasıyla protokol üyelerinin de katılımıyla ilk ders işlendi ve yeni yapılan okulun bölümleri gezildi.

selyus