Ana Sayfa EĞİTİM 20 Şubat 2016

Çekmeköy’de “İkimiz bir fidanız” projesi

Çekmeköy Belediyesi’nden bedensel, işitsel ve görme engelli öğrenciler ile ilçemizde bulunan okullardan seçilen öğrencilerden oluşan toplam 46 öğrencili grup, ömür boyu sürecek dostlukların tohumlarını toprakla buluşturacak olan projeye destek.

Türkiye Beyazay Derneği’nin başlattığı ve Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan “Aşmak İçin Hareket” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Beyazay Derneği,  Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “İkimiz Bir Fidanız” projesi ile bedensel, işitsel ve görme engelli öğrenciler ile ilçemizde bulunan okullardan seçilen öğrencilerden oluşan toplam 46 öğrencili grup, ömür boyu sürecek dostlukların tohumlarını toprakla buluşturacaklar. Çekmeköy Belediyesi tarafından adlarına özel şekilde temin edilecek fidanları büyütecek olan gençler, daha sonra bu fidanları belirlenecek alana dikecekler. 

Projeye katılan 46 öğrenciyi ve görevli öğretmenleri makamında ağırlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Engelleri hep birlikte aşacağız. Belediyemizce temin edilen fidanları beraber büyütecek olan gençlerimiz, sadece fidanları değil dostluklarını ve kardeşliklerini de büyütecek. Bu doğrultuda bilinçli şekilde büyüyecek gençlerin toplumda oluşturacakları algı son derece önemli. Bizlerde toplumda farkındalık oluşturmak için son derece önemli olduğuna inandığımız, öğrencilerimizle yürütülecek olan bu projeye elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz,” dedi. 

Proje kapsamında Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ı ziyaret eden öğrenciler, Başkan Poyraz’a destekleri için teşekkürlerini iletti ve 25 Şubat Salı günü saat 10:30’da Özden Cengiz Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek tanıtım toplantısı davetiyesini verdiler.

selyus