Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 19 Şubat 2016

Başkan İsmail Erdem, “Gönül ister ki bu tür ihtiyaçlar hiç olmasın”

Sancaktepe Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Suriye’deki savaş nedeniyle zor durumda kalan Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplanan 8 tır yardım malzemesi 19 Şubat Cuma günü Sancaktepe Kültür Merkezi’nin önünden yola çıktı. Törende bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Gönül ister ki bu tür ihtiyaçlar hiç olmasın fakat olduğu zamanda bu duruma kayıtsız kalamayacağımızı da göstermemiz gerekiyor”

Suriye’de çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize yardım elini uzatan Sancaktepeliler, 8 tırı 19 Şubat Cuma günü Sancaktepe Kültür Merkezi’nin önünden yola koydu. Sancaktepe Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen bu anlamlı yardımda emeği geçenlere teşekkür eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Gönül ister ki bu tür ihtiyaçlar hiç olmasın fakat olduğu zamanda bu duruma kayıtsız kalamayacağımızı da göstermemiz gerekiyor”

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Yusuf Irmak, Sancaktepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu uğurlama töreninde içinde insani yardım malzemesi bulunan 8 tır dualar eşliğinde yola çıktı.

“GÖNÜL İSTER Kİ BU TÜR İHTİYAÇLAR HİÇ OLMASIN”

Suriye’de yaşanan savaşın bir an önce sona ermesini temenni eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Son zamanlarda Ortadoğu da, Suriye’de Müslümanlar gerçekten çok zor şartlarda hayatlarını sürdürmektedirler. Özelikle Suriye’de yaşananlar kamuoyunda da takip ediliyor ve biliniyor. Sancaktepe Belediyesi, Hayrat Vakfı ve STK’larımız ile birlikte Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize yönelik bir yardım kampanyası başlattık. Halkımızın da desteği ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu faaliyeti sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bugün burada gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönül ister ki bu tür ihtiyaçlar hiç olmasın fakat olduğu zamanda bu duruma kayıtsız kalamayacağımızı da göstermemiz gerekiyor. Yardım kampanyamıza destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyor, biran önce Ortadoğuda ki bu karmaşanın sona ermesini Allah’tan diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Erdem, ayrıca kampanyaya destek olan herkese teşekkür ederek, Sancaktepe Belediyesi olarak bölgeye desteğin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya ise yaptığı konuşmada Suriye’de savaş altında yaşamlarını sürdüren Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Sancaktepe’de yardımların toplanmasına öncülük eden Sancaktepe Belediyesi ve Hayrat Vakfı’na teşekkür etti.

selyus