Ana Sayfa EĞİTİM 18 Ekim 2015

Ensar Vakfı Kadın Kolları’ndan eğitim atağı

Ensar Vakfı Maltepe Şubesi Kadın Komisyonu, Maltepe İlçesi İmam Hatip Okulları Aile Birliği Temsilcileri ile tanışma ve koordinasyon sohbet toplantılarının ilkini gerçekleştirdi. Programa eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı ve eşleri Selma Yazıcı’da katıldı.

Ensar Vakfı Maltepe Şubesi Kadın Komisyonu, Maltepe İlçesi İmam Hatip Okulları Aile Birliği Temsilcileri ile tanışma ve koordinasyon sohbet toplantılarının ilkini gerçekleştirdi. Çok faydalı geçen toplantıda eğiteme yönelik neler yapılabilir ve ihtiyaç sahibi insanlara nasıl katkı sunulabilir üzerinde duruldu. Ensar Vakfı Maltepe Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Gülcan Eser’in sorumluluğunda 17 Ekim Cumartesi günü Aydınoğlu Tesislerinde gerçekleşen programa eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı ve eşleri Selma Yazıcı, Ensar Vakfı Maltepe Şube Başkanı Ferhan Yiğit Budak katıldı.

Ensar Vakfı Maltepe Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Gülcan Eser ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kurucu MYK Üyesi, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile eşleri Selma Yazıcı’nın toplantılarına katılımlarından son derece memnun olduklarını ve bu nazik davranışlarının kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler.

“BUGÜN TÜRKİYE’NİN HER KURUMU, HER OLUŞUMU, DEVLET İÇİNDE OLSUN, SOSYAL HAYATTA OLSUN, KENDİ GÖREV YETKİ ALANI İÇERİSİNDE ÇALIŞIR VE HİZMET ÜRETİR HALE GELDİ”

Ensar Vakfı Maltepe Şubesi Kadın Komisyonu’nun eğitime yönelik toplantısına katılan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Tabi biz AK Parti olarak Türkiye’de hem siyasete egemen olan vesayetçi yapıları bertaraf etti, hem de sosyal hayatta toplumsal mühendisliğe soyunmuş ve uygulama süreçleri başlatmış hareketleri ortadan kaldırdık. Biliyorsunuz eğitimle ilgili 28 Şubat sürecinde Türkiye’nin büyük bir kesimi çok çile çekti. İnsanın fıtratına ve yaradılış hukukuna aykırı uygulamalar oldu o süreçte. Bunlara toplumsal mühendislik diyoruz. İktidara sağlam yerleştikten sonra çok dikkatli, hassas bir şekilde, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dikleşmeden dik durarak o alandaki sorunları temizledik. Birde siyaset üzerindeki baskıları bertaraf ettik. Dolayısıyla bugün Türkiye’nin her kurumu, her oluşumu, devlet içinde olsun, sosyal hayatta olsun, kendi görev yetki alanı içerisinde çalışır ve hizmet üretir hale geldi. O zamanlar Anayasa Mahkemesi yetki alanının dışına çıkarak mecliste 410 milletvekilinin imzasıyla çıkan eğitimle ilgili bir yasayı iptal ediyor. Yine Peygamber Ocağı dediğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin güvenliğini sağlayacak, vatanı koruyacak durumda olması gerekirken o yeri gelmiş Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etmiş, yeri gelmiş siyaseti şekillendirmeye çalışmış. Ve hep sorun üretmiş. Ne zamanki bunları görev ve yetki alanı içerisine çektik o sorunlar ortadan kalkmış. Ondan sonra da normal hayata dönmüşüz. 4+4+4 eğitim sistemini getirdik. Katsayı haksızlığını ortadan kaldırarak İmam Hatip ve Meslek Okullarının önünü açtık” şeklinde konuştu.

“OKULLARDA EĞİTİMİN KALİTESİ VE ÇOCUKLARIMIZIN DONANIMIYLA İLGİLENMELİYİZ”

Toplantıda bir konuşma yapan Ensar Vakfı Maltepe Şube Başkanı Ferhan Yiğit Budak, “Okuldaki kapının kolu değişmeli, boya badana yapılmalı konularıyla ilgilenmek yerine, tabi ilgilenen yoksa onunla da ilgileniriz. Ancak biz okullarda eğitimin kalitesini nasıl arttırırız, çocuklarımız nasıl daha donanımlı olabilirler, öğretmenlerimiz çocuklarımızla nasıl daha iyi ilgilenirler, bununla ilgili öğretmenlerimizi nasıl eğitiriz, buna bakmalıyız” dedi.

“ÖNÜMÜZDE Kİ SÜREÇTE YAPACAKLARIMIZI OLGUNLAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARI BAŞLATMAYA KARAR VERDİK”

Sayın Bakan Hayatı Yazıcı ve değerli eşleri Selma Yazıcı’nın teşrifleriyle onurlandıklarını ifade eden Ensar Vakfı Maltepe Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Gülcan Eser, “Kadın Komisyonu olarak Maltepe İlçemiz İmam Hatip Okulları Aile Birliği Temsilcileri ile kahvaltılı tanışma ve koordinasyon sohbet toplantılarının ilkini Aydınoğlu Tesislerinde gerçekleştirdik.. Katılımcılar görüş ve düşüncelerini dile getirdi. Bu görüşler üzerinde tartışarak eğitime ve öğrencilere nasıl katkı sunabiliriz, bunun üstünde durduk. Önümüzde ki süreçte yapacaklarımızı olgunlaştırmak için çalışmaları başlatmaya karar verdik. Toplantımız hayırlara vesile olsun inşallah.. Davetimi kırmayarak toplantımızı şereflendiren Sayın Selma P. Yazıcı hanımefendiye teşekkür ediyorum. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı beyefendiye aramızda olup bize verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ederim.. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen komisyondaki arkadaşlarım İnci Durak, Melek Aydın Koçak, Sara İmamoğlu, Özlem Taşar, Mehveş Çırpıcı’ya ayrı ayrı teşekkür ederim. Katılımlarından dolayı şube başkanımız sayın Ferhan Yiğit Budak ile yönetim kurulu üyeleri Abdulkadir Taşar ve Çetin Hansu’ya teşekkür ederiz. Bizleri faaliyetlerimizde yalnız bırakmayan sayın Hüseyin Adil Yelkenci abimize de teşekkürü bir borç biliriz.” diye konuştu.

selyus