Ana Sayfa EĞİTİM 28 Nisan 2016

Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nden Çorum’a Kardeşlik Köprüsü

Kadıköy Erenköy Kız Anadolu Lisesi (EKAL) ekibi, okul müdürü S. Berna Ocakçıoğlu öncülüğünde Kardeşlik Köprüsü Projesi kapsamında Çorum İskilip Sorgun Köyü İlkokuluna yardım götürdü.  

Kadıköy Erenköy Kız Anadolu Lisesi (EKAL) ekibi tarafından Kardeşlik Köprüsü Projesi kapsamında Çorum İskilip Sorgun Köyü İlkokuluna yardım edildi.

Kadıköy Erenköy Kız Anadolu Lisesi Müdürü S. Berna Ocakçıoğlu öncülüğünde gerçekleşen bu önemli buluşmada köyün çocuklarıyla bir araya gelindi. Sancaktepe Belediyesi, proje ekibinin köy okulu öğrencileri için hazırladıkları hediyelerin ulaştırılması için araç desteği verdi.

Kadıköy Moda mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi ve Kadıköy Öğrenci Meclisi Başkanı Ahmet Doğan ile Kadıköy Öğrenci Meclisi Başkanı Erenköy Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Tuana Cengiz’in Erenköy Kız Anadolu Lisesi Okul Müdürü S. Berna Ocakçıoğlu’na ihtiyaç sahibi bir okul ile kardeş okul olabilir miyiz, bize bu konuda öncülük eder misiniz? talebinin olumlu karşılanması ile proje çalışmaları başladı.

Birleştirilmiş bir köy İlkokulu olan Sorgun Köyü İlkokulunda okuyan 5-10 yaş arası 31 öğrencinin hediyeleri tek tek adlarına paketlenerek kolilere yerleştirildi. Projeye, Erenköy Kız Lisesi Müdürlüğünün yaptığı yazışma ve görüşmelerle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden spor malzemesi, Erenköy Kız Lisesinde çalışan spor kulüpleri forma, eşofman ve  spor ayakkabısı, Erenköy Kız Anadolu Lisesi Öğrenci ve velilerinden gönüllü olanlar kırtasiye, kitap, dergi, ders araç ve gereçleri ile oyuncak desteğinde bulundular.

23 Nisan Sabahı Erenköy Kız Anadolu Lisesi okul müdürü S. Berna Ocakçıoğlu ve proje ekibi Çorum merkezde Çorum İl Gençlik Kolları ve Çorum Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanarak hep birlikte Sorgun Köyü İlkokuluna geçildi. Orada ekibi İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul müdürü, köy muhtarı, Memur-Sen İl Başkanı  ve öğrenciler karşıladılar. Protokol konuşmaları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programından sonra proje ekibine yöresel lezzetlerden oluşan bir yemek ikramı yapıldı. Daha sonra 31 öğrenciye hediyeleri verildi. Erenköy Kız Lisesi öğrencileri okuldan ayrılırken duygusal anlar yaşadılar.

Programın ikinci günü Çorum, İskilip ve Alaca Belediyelerinin organizasyonu ile Erenköy Kız Anadolu Lisesi Proje ekibi Çorum’un tarihi yerlerini gezerlerken TBMM sağlık, aile çalışma ve sosyal işler komisyonu üyesi 25-26. Dönem AK Parti Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt ‘da eşlik ederek ekibi projelerinden dolayı tebrik etti.

Erenköy Kız Anadolu Lisesi Okul Müdürü S. Berna Ocakçıoğlu projenin ikinci adımında kardeş okul öğrenci ve öğretmenlerini İstanbul’a misafir etmek için çalışma yapacaklarını söyledi.

selyus