Ana Sayfa EĞİTİM 24 Nisan 2016

Hasan Can, “Bizim meclisimiz gazi bir meclistir”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ümraniye’de coşku ve neşeyle kutlandı. Ümraniyeli çocuklarla buluşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bizim meclisimiz gazi bir meclistir” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ümraniye’deki okullarda birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı. “23 Nisan: Sokaklar Çocuklarındır” temasıyla düzenlenen etkinliklerde, çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla yarışıp eğlenirken, tiyatro ve jonglör gibi gösterilerle de 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilk olarak Ümraniye Yamanevler Ortaokulu’nun düzenlediği 23 Nisan kutlamalarında; sonra da Yukarı Dudullu Gazze Cebaliye Parkı’ndaki kutlamalarda Ümraniyeli çocuklarla buluştu. Yamanevler Ortaokulu’ndaki programa Başkan Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, başkan yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

HASAN CAN: “BİZİM MECLİSİMİZ GAZİ BİR MECLİSTİR”

Programlarda çocukların bayramını kutlayan Başkan Hasan Can, “23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, milleti temsil eden meclisimizin kuruluşunun yıl dönümüdür.  Ülke yabancı işgalcilerin işgali altında ve çaresizken, Mustafa Kemal Paşa ve Osmanlı’nın son Meclis-i Mebusan’ından 90 küsur mebus, 23 Nisan 1920 Cuma günü, Ankara Hacı Bayram Camii’nde Cuma Namazlarını kılmış ve ardından dualarla meclisimizi açmışlardır” dedi. Çocuklara Anadolu’nun sergilediği kurtuluş mücadelesini anlatan Başkan Hasan Can, “Bizim meclisimiz gazi bir meclistir” dedi.

Çocukların geleceğimiz olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz. Gününüz kutlu olsun çocuklar” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmanın ardından Başkan Hasan Can, çocuklara ip, uçurtma oyun gibi hediyeler dağıttı.

selyus