Ana Sayfa EĞİTİM 16 Mart 2015

İstiklâl Marşı, Ümraniye’de ayrı bir güzel okundu

Ümraniye Belediyesi tarafından Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde düzenlenen,“İstiklâl Marşı’nı ezbere en güzel okuma yarışmasında’’ dereceye giren bilge çocuklar belli oldu.

Ümraniye Belediyesi, Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde “İstiklâl Marşı’nı ezbere en güzel okuma yarışması’’ düzenledi. Programa Kütüphane Müdürü Tuba Kızıltan, veliler ve Ümraniye Bilgi Evleri’ndeki Bilge Çocuklardan oluşan 13 yarı finalist katıldı. Yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt sunumu ile devam etti.

Heyecan ve duygunun hâkim olduğu günde Bilge Çocuklar sırasıyla sahneye çıkarak final için performanslarını sergilediler. Belediye Kütüphane Müdürü Tuba Kızıltan ve 4 kişilik jürinin değerlendirmesi ile çocuklar, şiirin ruhuna uygunluk, ezber gücü, beden dili, diksiyon, vurgu, tonlama ve Türkçe’yi doğru kullanma gibi ölçeklerle değerlendirildi. Yarışma sonunda İstiklâl Marşı’nı ezbere en güzel okuyan 3 Bilge Çocuk belirlendi. Lokman Hekim Bilgi Evi’nden Tolga Ceyhun Tusuz birinci, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilgi Evi’nden Gizem Kılıç İkinci, Yunus Emre Bilgi Evi’nden Betül Berrasu Yücel üçüncü olurken, bunun yanı sıra mansiyon alan öğrencilere de belediye tarafından ipad, mp4, safahat ve yüz temel eser gibi birçok hediye takdim edildi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yapılan yarışma ile öğrencilerin Türk dilinin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymaları, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmeleri, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmeleri amaçlandı.

 

 

Etiketler:
selyus