Ana Sayfa EDEBİYAT 16 Mart 2015

Veli Dalbudak’ın kitabı çıktı

İstanbul Takipte İnternet Haber Sitemizin başyazarı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Veli Dalbudak’ın ‘Havaya Toprağa Suya Yazılan Yazılar’ isimli kitabının imza günü vardı.

İstanbul Takipte İnternet Haber Sitesinin O BİR USTA ÖDÜLLERİ’ töreninde başyazarımız Veli Dalbudak ‘Havaya Toprağa Suya Yazılan Yazılar’ isimli kitabını okurlarına imzaladı.

1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Veli Dalbudak’ın 14 Mart Cumartesi günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği imza gününe İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Tiyatrocu Sinan Bengier gibi önemli isimler de katıldı.

 

“BUGÜN BENİM İÇİN ÖZEL BİR GÜN”

Köşesinde yazdığı yazıları kitap haline getiren ve gecenin konuklarına imzalı kitabını hediye eden Veli Dalbudak, programda yaptığı konuşmada: “Sevgili dostlarım; İstanbul Takipte haber sitemizin düzenlemiş olduğu bu benim için çok özel geceye icabet eden, bendenizi onurlandıran, büyük bir onurla çıkmış bulunduğum AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylığımda desteklerini esirgemeyen dava arkadaşlarım, kardeşlerim, gönüldaşlarım, siz sevgili dostlarım hoşgeldiniz, iyi ki varsınız, safalar getirdiniz. Bugün benim için özel bir gün. Yaklaşık 4 yıldır yazmakta olduğum eski adıyla YEREL HABER İSTANBUL yeni adıyla İSTANBUL TAKİPTE internet sitesinin sizlerin desteğiyle artık sektörde rüştünü ispat ettiğinin göstergesi olan bu güzel gecede benim ilk kitabımın ilk imza gününü de gerçekleştiriyoruz. Kitabım taze taze daha dün mübarek Cuma vaktinden hemen önce matbaadan çıktı. Bugün de hep birlikte bu güzel olayı kutluyoruz.

Sevgili Dostlarım; Yazarlar imza günlerinde konuşuyorlar mı konuşmuyorlar mı bilmiyorum? Ama ben konuşmalarından yanayım. Hatta bu konuda şöyle bir sloganım da var” dedi.

YAZARLAR KONUŞMALI,  YAZDIKLARI KONUŞULMALI…

Dalbudak, “Çünkü okumaya değil, dinlemeye ve izlemeye yönelik bir toplumuz. Yazarlar konuşmalı ki, bu kadar laf ziyanlığının olduğu yerde, lafın seviyesi yükselsin söz olsun.

Değerli ve güzel birşeyler kulak dolgunluğumuz olsun. Keşke Cemil Meriç daha çok anlatabilseydi… Keşke Nuri Pakdil daha çok konuşsa…Keşke Sezai Karakoç şiirlerinin ihtişamlı sessizliğini terketse…Keşke tüm ülke olarak edebiyatçıların sözlerini el üstünde tutsak…Yazarlar biraz içe kapanık olurlar…Ama inanın onları zorlayıp biraz konuşturunca da adeta coşarlar…Tekrar söylemek istiyorum yazarlar konuşmalı, yazdıkları konuşulmalı…  Konuşmazsam bu kitaptaki yazıları yüreğimle yazdığımı nasıl söyleyebilirim!” diye konuştu.

Yazar, Dalbudak, “Sevgili Dostlarım; Önsözde de yazdım. Bir mühendis olarak benim çok sevdiğim bir anekdottur bu. DİVAN EDEBİYATI VAKFI’nda Sevgili Hocam İskender Pala anlatmıştı. Osmanlı’nın en muhteşem devrinin padişahı Kanuni döneminin en büyük şairi Baki, yine aynı dönemin en büyük mimarı Sinan’ın yanında Süleymaniye Camiinin inşasında “Bina Emini” olarak çalışmıştır. Yani bir şantiye şefi gibi Süleymaniye nin her türlü girdisi çıktısı hesabı kitabı Baki’nin elinden geçmiştir. Sonradan Baki o dönemi anlatırken, ” o büyük mimarın her taşı ölçüp, biçip yerleştirirken inci dizer gibi ince bir hassasiyet göstermesinden feyz alarak dizdim şiirlerimdeki kelimeleri” diyecektir. Yine önsözden bir alıntıyla konuşmamı bitirmek istiyorum. Başka bir gezegene göç etmek gibidir yazmak. Okumak ta öyle. Bu dünyayı anlatsa da yazar başka bir gezegenden yazıyor gibidir. Okuyucu da yazarın gezegenine taşınır açtıkça kitabın sayfalarını. Kitabımı okurken yeni gezegenler keşfetmenizi diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler:
selyus