Ana Sayfa EĞİTİM 9 Mart 2014

İTÜ’de yürekli gençlik

İTÜ AK Parti Teşkilatı, 2012 yılı yazında Çevre Mühendisliği öğrencisi Muhammet Ali Tavukçuoğlu başkanlığında çalışmalarına başladı. Başkan Tavukçuoğl

İTÜ’de yürekli gençlik

İTÜ AK Parti Teşkilatı, 2012 yılı yazında Çevre Mühendisliği öğrencisi Muhammet Ali Tavukçuoğlu başkanlığında çalışmalarına başladı. Başkan Tavukçuoğlu’nun bir zamanlar Kadıköy Caferağa Mahalle Teşkilatı başkanlığı da yapmış olması İTÜ’deki çalışmalar için de itici güç oldu.

İTÜ Teşkilatı Bir buçuk sene içerisinde okulda “İTÜ Öğrencileri” adı altında Milli ve Manevi hassasiyete sahip öğrencileri bir araya getirmek, birlikte okula ve kendilerine artı değer kazandırmak adına faaliyetler yürütmekte. Bu amaçla okulda gerçekleştirmek istedikleri organizasyon ve etkinlikler için farklı sosyal alanlara odaklanmış ve hitap kitlesi yüksek 1 kulübü etkin hale getirdi ve iki de yeni kulüp açtı. Bunun yanı sıra 1 sene aktif olarak kullanılan “Fikir ve Merak Platformu” da faydalı işlere imza attı.
İTÜ’nün ve Türk Edebiyatı’nın bir değeri olan Oğuz Atay’ı Anma Programı ile edebiyatsever İTÜ’lülere hitap eden İTÜ Öğrencileri aynı yıl Kutlu Doğum Programı düzenledi. Peygamber Efendimiz’in dünyayı teşrif edişinin yıldönümünde okulda gül ve lokum dağıtıldı, Hadis-i Şerifler yazılmış kartlar dağıtıldı, ayrıca SDKM’de (Süleyman Demirel Kültür Merkezi) tüm İTÜ’lülere hitaben program düzenlendi.
İTÜ Tarih Topluluğu sayesinde Tarih’in daha iyi anlaşılması ve aydınlatılması gereken tarihi olaylara binaen ilkinde Yavuz Bahadıroğlu’nun, ikincisinde Mustafa Armağan’ın katıldığı “Gerçek Tarih’in peşinde” ve “Osmanlı İnsanını inceliyoruz” isimli iki program düzenledi. İki değerli tarihçiyi İTÜ’de ağırlayan ve tüm İTÜ’lüleri davet eden İTÜ Öğrencileri Platformu bu sayede hatırı sayılır bir entelektüel kitleye temas etti. Öğrencilerin bilgi birikimlerini artıracak programlar düzenlenmesini isteyen ve çalışan kitle giderek büyüdü.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü ile Liselere giderek son sınıf öğrencilerine İTÜ, bölümler, dersler ve mühendislikle ilgili birçok konuda bilgiler verip, yol gösterdi. Geleceğin “İTÜ Öğrencileri” adaylarının sorularını cevaplandırdılar.
Tabi bunları gerçekleştirirlerken zorluklarla da karşılaşılmadı değil. Daha okulun kayıt günlerinden itibaren olmak üzere İTÜ Öğrencileri Platformu ve Kulüp’lerine karşı şiddete ve tehdide dayalı tepkiler geldi. Bunlar Platformun ve kulüplerin yaptıklarından değil de tamamen ideolojik görüşlerden kaynaklı idi. İTÜ’de okumuş, İTÜ’de hocalık yapmış ve Türk Hava Yolları’nın başkanlığını yapmakta olan Temel Kotil’i kendi üniversitesinin öğrencileriyle buluşturmak, bilgi ve tecrübelerini paylaşmak için İTÜ’ye davet eden Münazara ve Hitabet Kulübü’nün organizasyonu daha afişleri ilk asıldığından itibaren büyük bir tepki görmüş, sözde işçi yanlısı bir kısım öğrenciler ve onların okuldaki destekçisi olan asistanlar ve güvenlik tarafından protesto edilmiştir. Ayrıca tehditvari davranışlarla Teşkilat üyelerine korku vermek isteyen bu kişilere hiçbir yaptırım uygulanmamıştır. Temel Kotil de güvenlik sebebiyle okula gelememiştir. Buna benzer olaylar Tarih Topluluğu’nun düzenlediği etkinliklerde de yaşanmış ve kulüp öğrencilerine saldırmışlardır. Okul ise her zamanki gibi bu öğrencilere hiçbir yaptırım uygulamamıştır. Pes etmek yok. İTÜ Öğrencileri Platformu ve kulüpleriyle İTÜ AK Parti Teşkilatı çalışmalarına devam etmekte kararlıdır ve bu tarz olayları dikkate almamaktadır.
Bu yaz sonuna kadar bir Bölgesel Münazara Turnuvası ve çocuklara yönelik bir Avrupa Birliği projesi düzenleyecek olan İTÜ Öğrencileri hem okula farklı bir soluk getirmekte, hem kendilerini geliştirmekte, hem de bu organizasyonlarla İTÜ’nün diğer öğrencilerine örnek olmaktadırlar.

Etiketler:
selyus