Ana Sayfa YAŞAM 9 Mart 2014

Kadıköylü’yü çantada…

KSTKP Başkanı Mahir Sevinç, “Kadıköylü’yü çantada keklik görüp, hangi hizmeti yaparsanız yapın, Kadıköylü’nün CHP’den başkasına oy vermeyeceğini ustaca bir algı yönetimi ile kabul ettirmek isteyenlerin, Kadıköy de yaşayan bireylerin entellektüel yapısını, bilgi düzeyini, çağdaş hizmet anlayışını kavrayamadıkları kanaatindeyim”

Kadıköy Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, STK’lar ile bir araya geldi. Platform üyesi 60 sivil toplum kuruluşu, vakıflar ve hemşeri dernekleriyle birlikte 9 Mart Pazar günü yapılan basın açıklamasında Kadıköy Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (KSTKP) Başkanı Mahir Sevinç, Kadıköy Okul Aile Birliği Platformu Başkanı, eğitimci Ömer Şahan ve eğitimci yazar Mehmet Konuk birer konuşma yaptılar. Yozgatlılar Federasyonu ve Dernekleri, Tokat Erbağalı’lar Derneği, Gümüşhaneliler Derneği, Kayserililer Derneği ve Amatör Spor Kulüpleri Dernekleri, Vakıflar, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Fikirtepe, Acıbadem, Moda, Rasımpaşa ve Göztepe Mahalle Platformları yetkililerinin hazır bulunduğu basın toplantısında bir konuşma yapan Kadıköy Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (KSTKP) Başkanı Mahir Sevinç, “Bulunduğu kente hiç bir karşılık beklemeden hizmet etmeyi kendine gaye edinmiş, Kadıköy’ümüzün çok kıymetli sivil toplum temsilcileri; farklı ortamlarda iki yılı aşkın süredir bir araya geldiğimiz dernek, vakıf ve platform temsilcisi arkadaşlarımızı bugün aynı masa etrafında bir araya getirdik. 

Kadıköy sizlerin de bildiği gibi 25 yıldır hak ettiği hizmetleri maalesef alamamış; özellikle de ülkemizde son 12 yılda meydana gelen hızlı gelişme ve dönüşümden payına düşeni alamamıştır” dedi.

Kent onu yönetenlerin değil, içerisinde yaşayanların yaşam alanlarıdır diyen
Platformun Kurucu Başkanı Mahir Sevinç, “Kadıköy’ü 25 yıldır yönetenler sloganların gölgesinde soyut ifadelerle kent yönettiklerini zannederek, Kadıköy’ü ismindeki köy kelimesinin içerisine sıkıştırmışlarıdır. Biz Kadıköylü Sivil Toplum Örgütleri olarak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Kadıköy’ün geleceği için çok önemli olduğu inancı ile bir araya geldik ve Kadıköy de aday olan siyasi parti temsilcilerinin projelerini tek tek inceledik.
Kadıköy’ün mevcut sorunlarına ürettiği projelerle, Kadıköy’ü özlediği günlere kavuşturacak, kente yeni bir soluk getirecek, Kadıköylünün hak ettiği yaşam kalitesini yakalatacak adayın sizlerin de uzun süredir iyi tanıdığı AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Sevinç, “Kadıköylüyü çantada keklik görüp hangi hizmeti yaparsanız yapın Kadıköylünün CHP’den başkasına oy vermeyeceğini ustaca bir algı yönetimi ile kabul ettirmek isteyenlerin, Kadıköy de yaşayan bireylerin entellektüel yapısını, bilgi düzeyini, çağdaş hizmet anlayışını kavrayamadıkları kanaatindeyim.
Bizler hiçbir siyasi düşüncenin temsilcisi olmadık ve olmayacağız.
Biz, sivil toplum kuruluşlarının kendisine rehber edindikleri, büyük ozan Aşık Veysel’in “kim ola bu sırra mazhar, dünyaya bırakır ölmez bir eser” dizelerinde ifade etiği gibi eser bırakmak gayesiyle siyaset yapan tüm partilere Kadıköy de destek olacağımızın sözünü buradan veriyoruz.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır oda çalışkan olmak” sözünü kendisine düstur kabul eden sayın Hurşit Yıldırım’ı destekliyoruz.
Hepimize bu güzel Pazar sabahında teşriflerinizden dolayı teşekkür eder, 30 Mart yerel seçimlerinin başta Kadıköy olmak üzere İstanbul ve Türkiye’miz için hayırlı olmasını temenni ederiz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Kadıköy Okul Aile Birliği Platformu Başkanı eğitimci Ömer Şahan, “Kadıköy’ü 25 yılda bir adım bile ileri götüremeyenler eleştiriye kendilerini tamamen kapadılar. Bir toplantıda birlikte olduğum Selami Öztürk’e 25 yılda Kadıköy’e bir okul kazandırdınız mı diye sorduğumda okul yapmak bizim görevimiz değil diye tepki vermişti. Bende kendisine sen okulu yap ta bundan dolayı ceza al demiştim. Yine kendisine okullarımıza bir spor salonu yaptın mı diye sorduğumda sinirlenerek tekrar tepki verdi. Düşünün böyle bir zihniyet bizi yıllarca cezalandırdı ve yine bir 5 yıl daha görev istiyor. Biz projelerimizle konuşuyoruz. Kadıköylüler bizim projelerimizle diğer adayların projelerini kıyaslayın, eğer bizimkiler diğerlerinden önemli ve daha gerekli değilse bize oy vermeyin. Bildiğim kadarıyla diğerlerinin projesi de yok” dedi.

Etiketler:
selyus