Ana Sayfa EĞİTİM 8 Ocak 2021

Kadıköy’den Avrupa’ya kültür yolculuğu

KA 229 OKUL ORTAKLIĞI EĞİTİM PROJESİ

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde İspanya, İtalya ve Slovakya ortaklığı ile Türkiye Ulusal Ajansı’na başvurusunu yapmış olduğu Erasmus + K229 2020 okul eğitimi “BREAKING BOUNDARIES WITH CULTURE” adlı okul ortaklığı projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilip hibe almaya hak kazandı.

Türkiye Ulusal Ajansı ile Kadıköy AİHL Okul Müdürü Burhan Öztürk ilgili sözleşmeyi imzalamış olup proje çalışmalarına okulun Erasmus + proje kulübü öğretmenleri Proje Koordinatörü Yaprak Zengin Ateşler Başkanlığında çalışmalara başladı.

KADIKÖY AİHL AVRUPA’YA AÇILDI

Kadıköy AİHL, İngilizce ve İspanyolca Bölümleri olarak daha önce ABD, İngiltere, Venezüella, Pakistan ve Bosna-Hersek ile ortaklık kurup kardeş okul protokollerini imzalayarak maddi manevi değerlerle uluslararası bir kurum olmak için sağlam adımlar attı. Okul, hazırladığı AB Erasmus+projesi ile bu değerleri proje ortakları İtalya, İspanya ve Slovakya’ya taşımayı hedefliyor. Bu kapsamda Avrupa kültürel mirasının sosyal ve eğitsel değerleri özellikle sosyal dışlanma riski altında olan öğrenciler için kültürel çeşitlilik ve sosyal diyalog bilinci oluşturmaktadır. Ayrıca öğrencilerin yabancı dil ve ICT yeteneklerini geliştirmektedir. Bu projedeki hareketlilikle tarihi alanları, doğal güzellikleri, giyimleri, yemekleri, dilleri, müzikleri, gelenekleri, ünlü ve önemli insanları keşfedip sunumunu yapmayı hedeflemektedir.

“KÜLTÜRÜMÜZ, AVRUPA KÜLTÜRÜ İLE BİRLEŞTİRECEK”

Okul yetkililerinden yapılan açıklamaya göre: “Kurumumuzun ihtiyaçlarına göre belirlediğimiz tüm hedefler önceliklerimiz ile ilgilidir. Amaçlarımız doğrultusunda gerçekleştirilecek hedefler kurumsal kapasiteyi geliştirerek kültürümüzü Avrupa kültürü ile birleştirecektir. Kültür ve kültürel değerlere yapılan yeni vurgu, Avrupa bilincinin gelişmesine doğrudan katkı sağlayacaktır. Bunların yanında değişen ve gelişen küresel dünyada, farklı mesleki alanlar ve ekonomik durumla, kültürel mirasın yardımı ile geniş alanlara yayılacaktır.

AB Erasmus+proje sürecimiz 24 aylık olup bu süreç içerisindeki tüm hareketlilikler okulumuz sosyal medya hesapları ve okulumuz resmî sitesinden bilgilendirilecektir. AB Erasmus+projemize katkılarından dolayı AB Erasmus+kulübü öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.”

selyus