Ana Sayfa EĞİTİM 27 Nisan 2016

Medeniyet Yolcuları’na eğitim kampı

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Medeniyet Yolcuları projesinin bir fikir hareketi, bir gönül birlikteliği olduğuna değinerek: “Medeniyet Yolcuları, aynı şeylere gülen, aynı şeylere ağlayan, aynı duyguları paylaşan; ortak değerlere, ortak geçmişe ve ortak geleceğe sahip insanların; aynı gönül dilinin, aynı gönül yolunun erenlerinin buluşma noktasıdır” dedi.

Sancaktepe Belediyesi tarafından 23 Nisan Cumartesi günü Kocaeli Kartepe’de ‘Medeniyet Yolcuları’ projesi eğitim programı gerçekleşti. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde hayat bulan büyük ödüllü ‘Medeniyet Yolcuları’ projesi eğitim programı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Eğitim-Bir-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu ve AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, Medeniyet Yolcuları Yönetim Kurulu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Yoğun katılımla gerçekleşen eğitim programında bir konuşma gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Medeniyet Yolcuları projesinin bir fikir hareketi, bir gönül birlikteliği olduğuna değinerek: “Medeniyet Yolcuları, aynı şeylere gülen, aynı şeylere ağlayan, aynı duyguları paylaşan; ortak değerlere, ortak geçmişe ve ortak geleceğe sahip insanların; aynı gönül dilinin, aynı gönül yolunun erenlerinin buluşma noktasıdır. Bu çatı altında sizlerle düzenli olarak buluşuyor, istişarelerde bulunuyoruz. Bilmenizi isterim ki, her buluşmamız bizi bir yapan, iri yapan, diri yapan değerlerimizi sahiplenme, yaşatma ve geleceğe aktarma anlamında yeni ufuklar açıyor. Bu anlamda toplantılarımıza gönülden iştirak eden herkese ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Medeniyet Yolcuları’nın medeniyetimizin yeniden ihyasında görev alacak milli ve manevi değerlerine bağlı yeni bir gençliğin adı olduğunu ve bu eğitim projesinin geçtiğimiz hafta AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda ödül aldığını belirten Başkan Erdem, “İlklerin belediyesi olarak, bugüne dek daima daha yeniyi ve iyiyi aradık. Belediyeciliği sadece altyapı ve üstyapı yatırımlarından ibaret görmeden, hayatın her alanında hizmet vermeyi amaç edindik. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından aldığımız ödül bizler için büyük bir önem arz ediyor” dedi.

Başkan Erdem ayrıca Medeniyet Yolcuları eğitim projesinin bünyesinde yer alan 310 eğitmeni ile güçlü bir altyapıya sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise: “Gençlere yönelik edep adap ve ahlak anlayışının İslam coğrafyasındaki tüm gençlerimize anlatılması için kurulmuş bir organizasyon” olarak tanımlanan Medeniyet Yolcuları projesinde görev alan katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada bu güzel projeye verdiği emeklerden ötürü Belediye Başkanı İsmail Erdem ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından eğitime katılanlara, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

selyus