Ana Sayfa EĞİTİM 12 Ekim 2015

Sancaktepe Belediyesi ‘Genç Gelecek’ 4. yılında

Sancaktepe Belediyesi ‘Genç Gelecek’ 4 yıldır ücretsiz olarak devam eden YGS-LYS üniversiteye hazırlık eğitimleri başladı. Bilindiği üzere ‘Genç Gelecek’, YGS-LYS eğitimleriyle bugüne kadar yaklaşık 750 öğrenciyi üniversiteye yerleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

Sancaktepe Belediyesi’nin örnek projelerinden olan ‘Genç Gelecek’, yeni eğitim-öğretim dönemi başladı. 12. Sınıf ve mezun öğrenciler için başlayan eğitimler öncesinde gençlere seviye belirleme sınavı yapıldı. Deneme sınavı sonucunda gençler seviyelerine uygun sınıflarda eğitim almaya başladı. 1.740 gencin üniversiteye hazırlandığı YGS eğitimleri, Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi, Sancaktepe Gençlik Merkezi, Sarıgazi Ticaret Meslek Lisesi, Samandıra Endüstri Meslek Lisesinde veriliyor.

‘Genç Gelecek’, 4 yıldır ücretsiz devam eden YGS-LYS eğitimleriyle bugüne kadar yaklaşık 750 öğrenciyi üniversiteye yerleştirmenin mutluluğunu yaşadı. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler, sayısal, sözel ve eşit ağırlık olmak üzere üç alanda sınava hazırlanan öğrencilerin hayalini kurduğu üniversitelerin yolunu açıyor.

12. Sınıf öğrencileri hafta sonu, mezun öğrenciler ise hafta içi eğitimlere katılıyor. Hafta içi 3 gün etüt programları ile gençler, derste öğrendikleri konuları pekiştirerek bol bol soru çözme fırsatı buluyor. Böylelikle gençler, 20 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek YGS sınavına daha sıkı hazırlanıyor.

Ayrıca, her sınıf için tayin edilen danışman eğitmen, danışmanı olduğu sınıfın öğrencileriyle birebir ilgilenerek rehberlik hizmeti veriyor. Danışman eğitmenler öğrencilerin yanı sıra velilerle irtibat halinde olup gençlerin durumu hakkında bilgilendirme yapıyor.

Geçtiğimiz yıl 404 gencin üniversiteye yerleştiği YGS-LYS eğitimlerinde bu yıl, başarı oranının daha da arttırılması hedefleniyor.

15-25 yaş arası gençlere 54 branşta ücretsiz eğitimlerin verildiği ‘Genç Gelecek’ merkezlerinde kayıtlar devam ediyor.

selyus