Ana Sayfa EĞİTİM 14 Mayıs 2016

Sancaktepe’de satranç turnuvası son erdi

İki gün boyunca süren ve 96 Okuldan 428 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen turnuvada ilk 3’e giren öğrenci ve okullar ödüle layık görüldü.

Sancaktepe’de gerçekleşen okullararası satranç turnuvası sına erdi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bu yarışın kaybedeni yok. Aslında bu yarışmaya katılan her gencimizi her sporcumuzu kazanmış olarak görüyoruz. Çünkü esas olan böyle bir müsabakada medeni cesaretini kullanarak var olabilmektir. 96 okulumuzdan ve Sancaktepe dışından da gelen gençlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Ve bundan sonraki müsabakalarda başarı alacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Erdem ayrıca Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliği yapılmasının organizasyonun İstanbul çapında ilgi uyandırılmasına vesile olduğunu belirterek “Öğretmenlerimiz ve velilerimiz, çocuklarımızın geleceğini önemsiyorsak satranç ile onları tanıştırmalıyız” dedi. Başkan Erdem, ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ederek, bir sonraki turnuvaya öğrencilerin şimdiden hazırlanmasını istedi.

Konuşmaların ardından Başkan Erdem, 4 farklı kategoride düzenlenen turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

selyus