Ana Sayfa YAŞAM 14 Mayıs 2016

Ümraniye’de engelli buluşması

Engelliler Haftası münasebetiyle Ümraniye’de bulunan Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bir etkinlik düzenledi. Programa Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş da katıldı.

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye olan 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır. Bu kapsamda Engelliler Haftası’nda dünyada ve ülkemizde engellilere yönelik farkındalık oluşturmak adına birçok etkinlik düzenleniyor.

Engelliler Haftası nedeniyle Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim iş Uygulama Merkezi’nde bir program düzenlendi. Programa Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü M. Baybars Demir, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı Şakire Hanım Özel Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü M. Baybars Demir yaptı. Demir: “Bizlerin tek gayesi var, o da farkındalık yaratmak. Yapacağımız şey birbirimize saygı duyacağız, birbirimizi seveceğiz” dedi.

Daha sonra Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen bir konuşma yaptı. Gökçimen: “Allah bir anneye engelli bir çocuk vermişse, bu yalnızca onun imtihanı değildir. Bu bizlerin de imtihanı, devletin bütün birimlerinin imtihanı. Bu anlamda bu çocuklarımızın hayatını kolaylaştıracak hususları başta eğitim olmak üzere, yapmak bizim görevimiz, herkesin görevi” dedi.

Programın son konuşmasını Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş gerçekleştirdi. Karataş: “Ümraniye Belediyesi olarak birçok proje hayata geçirdik. En önemsediğimiz konulardan birisi de dezavantajlı kesimlere yaptığımız projelerdir” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin engellilere yönelik yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aktaran Başkan Yardımcısı Hakan Karataş şunları söyledi: “Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza 365 gün yemek götürüyoruz. Akülü ve tekerlekli sandalye, hasta yatağı, hasta bezi gibi yardımlarımız 2004’ten beri devam ediyor. Engelliler Merkezimizde mesleki ve hobi anlamında kurslar veriyoruz. Engellilerimiz burada ürettikleri ürünleri Hanımeli Çarşısı’nda satabiliyorlar. Engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz 4 tane engelli aracımız var” diyerek konuşmasına son verdi.

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler; dans, halk oyunu, ritim gösterisi sergiledi. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, okul bahçesinde öğrenciler tarafından açılan sergiyi gezdi.

selyus