Ana Sayfa EĞİTİM 18 Ocak 2016

Sancaktepe’nin ‘Medeniyet Yolcuları’ buluştu

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç’in başkanlığında hayat bulan ‘Medeniyet Yolcuları’ eğitim projesinin toplantıları genç gelecek ekibinin içinde olduğu oluşumlarla büyümeye devam ediyor.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç’in başkanlığında hayat bulan ‘Medeniyet Yolcuları’ eğitim projesinde, Genç Gelecek, gönüllü gençlerden oluşan gruplarla 16 Ocak Cumartesi günü Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde bir program gerçekleştirildi. Programa Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, belediye başkan yardımcıları katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Medeniyet Yolcularının tanıtım filminin seyredilmesiyle devam etti. Programda bir konuşma gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Medeniyet Yolcuları projesinin bir fikir hareketi, bir gönül birlikteliği olduğuna değinerek: “ Medeniyet Yolcuları, aynı şeylere gülen, aynı şeylere ağlayan, aynı duyguları paylaşan; ortak değerlere, ortak geçmişe ve ortak geleceğe sahip insanların; aynı gönül dilinin, aynı gönül yolunun erenlerinin buluşma noktasıdır. Bu çatı altında sizlerle düzenli olarak buluşuyor, istişarelerde bulunuyoruz. Bilmenizi isterim ki, her buluşmamız bizi bir yapan, iri yapan, diri yapan değerlerimizi sahiplenme, yaşatma ve geleceğe aktarma anlamında yeni ufuklar açıyor. Bu anlamda toplantılarımıza gönülden iştirak eden herkese ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Medeniyet Yolcuları projesinde yer alan Genç Gelecek grubundan bir öğrenci, Necip Fazıl’ın “O’nun Ümmetinden Ol” şiirini seslendirdi. Projede yer alan Genç Gelecek Matematik Eğitmeni, Medeniyet Yolcuları projesi hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirerek, bu eğitimin gençler için çok faydalı olduğunu, kendi grubunda bulunan öğrencilerin bu tür projede yer almaktan memnun olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından Türkçe ve Arapça Hadisler seslendiren Genç Gelecek Medeniyet Yolcuları proje gurubu sahne aldı. Anne – baba hakkını konu alan komik skeçle seyirci karşısına çıkan gençler, katılımcılardan tam not aldı.

selyus