Ana Sayfa EĞİTİM 26 Şubat 2016

Sancaktepe’nin öğrencilerine motivasyon semineri

Sancaktepe Belediyesi’nin ödül alan projesi Genç Gelecek YGS grubu öğrencilerine, daha bilinçli çalışarak üniversiteyi kazanma yolunda motivasyon kazanmaları için Uzman Psikolog Aygül Kakırman tarafından “Stres Yönetimi ve Başa Çıkma” konulu seminer verildi.

Genç Gelecek YGS grubu öğrencileri motivasyon seminerleri ile daha bilinçli çalışarak üniversiteyi kazanma yolunda adım adım ilerliyor. 25 Şubat perşembe günü Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezinde Uzman Psikolog Aygül Kakırman tarafından “Stres Yönetimi ve Başa Çıkma” konulu seminer verildi.

Üniversite hazırlık mezun grubu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde Aygül Kakırman şunlara değindi: “Hayatımızın birçok sıkıntılı dönemleri olabilir, başarısızlıklar, kaygılar olabilir. Bu gibi noktalarda, tıkanıklık nerede ise o noktaya yönelin. Hocalarınızdan yardım alın. Matematiği yapamıyorsanız, neden, niçin yapamadığınızı ortaya koyun ve bu yönde çalışmalar yapın.” Stresin her kişide farklı ortaya çıktığını belirten Kakırman, “Stres kişiye özgü bir şey olduğu için, herkes her konuya aynı tepkiyi göstermez. Beklentilerle gerçekleşme durumu arasındaki fark ne kadar çoksa streste o kadar yüksektir” dedi.

Sorunlarınıza isimler takın diyen Kakırman, “Karşılaştığınız sorunlar karşısında, o şeyi tetikleyen durumlara isimler verin. Neden, niçin stres yaşıyorum? Bunların farkına varın ve kendinizi sakinleştirmeye çalışın. Kendinize iyi telkinlerde bulunun. Başarabileceğinize, yapabileceğinize, üniversiteyi kazanabileceğinize inanın. Çünkü insanlar çok düşündükçe o şey gerçekleşmeye başlar. Stressiz bir yaşam yoktur. Aksine yapıcı streslerimizin bizlere faydası vardır” diyerek sözlerine devam etti.

Aygül Kakırman, öğrenmek için stresin gerekli olduğunu, gerçekçi sorgulamalarla başarılı olunabileceğini ancak yüksek sınav kaygısının başarısızlığı tetiklediğini söyledi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen seminerde gençler, doğru ders çalışma teknikleri, stresle başa çıkma, kaygılar, özgüven gibi birçok sorunun cevabını buldu.

selyus