Ana Sayfa EĞİTİM 7 Kasım 2015

Ümraniye Belediyesi TOGEM işbirliği

Ümraniye Belediyesi’nin destekleri Asiye Ahmet Ziylan” Özel Eğitim Anaokulu ile TOGEMDER Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılış törenine Emine Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Gazeteci Yazar Av. Kezban Hatemi katıldı.

TOGEMDER’in desteğiyle, Ümraniye Belediyesi tarafından arsa tahsisi ve çevre düzenlemesi yapılan “Asiye Ahmet Ziylan” Özel Eğitim Anaokulu ile TOGEMDER Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, hayırsever Zehra Büyükekşi, anne ve babaları Asiye- Ahmet Ziylan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Gazeteci Yazar Av. Kezban Hatemi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

“FİZİKİ VE ZİHNİ ENGELLERİ OLAN ÇOCUKLARIMIZ TOPLUMUN EMANETİDİR”

TOGEM-DER öncülüğünde hayırsever Zehra Büyükekşi’nin anne ve babası’nın adına yaptırdığı ve 5 ‘özel eğitim anaokulu’ ve bir ‘özel eğitim mesleki eğitim’ merkezini içeren kurumun açılışında, Emine Erdoğan bir konuşma yaptı. Konuşmasında engelli çocuklara eşit fırsatlar sunmanın önemine değinen Emine Erdoğan, “Fiziki ve zihni engelleri olan çocuklarımız toplumun emanetidir. Hiçbirini gözden çıkaramayız, hiçbirini feda edemeyiz. Onları toplumdan tecrit etmek yerine, toplumun bir parçası haline getirmek durumundayız” diye konuştu.

Açılışı yapılan okuldaki engelli öğrencilerin eğitiminde uygulanacak ‘kaynaştırma’ modelinin son yıllarda dünyada ve Türkiye’de yaygınlaşan bir eğitim anlayışı olduğuna dikkat çeken Emine Erdoğan şunları söyledi: “Bu eğitim anlayışı, özel eğitim ihtiyacı olan çocukların, bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını, doğal ortamlarda karşılamayı amaçlıyor. Genel eğitim sınıflarında diğer akranları ile birlikte, özel desteklerle eğitimi öngörüyor. Bizim medeniyet anlayışımız da zaten bunu gerektirmiyor mu? Bireysel farklılıkları ne olursa olsun, herkese insan olma vasfı nedeniyle eşit muamele yapmak durumundayız. Bu aynı zamanda, anayasanın bize getirdiği bir yükümlülük… Tüm bireylere, eşit hakların sunulduğu bir sistem kurmakla mükellefiz.”

“İYİLİK, DALGA DALGA YAYILAN BİR ŞEYDİR; O SONSUZ DALGA BİR GÜN MUTLAKA SİZE GERİ DÖNER”

Emine Erdoğan konuşmasında, okul öncesi eğitime ve çocukların bu özel dönemine yatırım yapmanın önemine de işaret ederek, “Çocukların zekâ gelişiminin %70’i, 7 yaşına kadar tamamlanıyor. Bu dönemde çocuklar, özgüven duygusu kazanıyorlar. Öğrenmeye ilgi, ancak bu dönemde uyandırılabiliyor. Çocukların var olan yetenekleri, bu yaşlarda ortaya çıkarılabiliyor. Okul öncesi eğitime yapılan 1 liralık yatırım, 7 lira olarak geri dönüyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Açılışını yaptığı eğitim kurumlarının yapımında katkısı bulunan hayırseverlere teşekkür eden Emine Erdoğan, “İyilik, dalga dalga yayılan bir şeydir. O sonsuz dalga bir gün mutlaka size geri döner. Bugün buradan yayılan iyilik dalgasının meyvelerini de, bir gün mutlaka alacağımıza inanıyorum” dedi.

“SON 13 YILDA EĞİTİM ALANINDA DEVRİM YAŞANDI”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: “Bugün Ümraniyemizin güzelliklerini ve diğer ilçelerimizdeki güzellikleri paylaşmak için bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Başta sayın değerli hanımefendi olmak üzere, hepiniz sefalar getirdiniz. Türkiye çok değişik evrelerden geçti. Yaşımız itibariyle bizler bu evrelerin her birini yaşayarak bugünlere geldik. Dolayısıyla bugünleri bize nasip eden, bugün ülkemizin sahip olduğu güzelliklerle bizi mutlu eden ve yarınlara güvenle bakmamızı sağlayan Cenab-ı Hakka hamd ü senalar olsun” dedi.

Başkan Hasan Can: “Son 13 yılda eğitim alanında devrim yaşandı. Bunu takdir etmemek mümkün değil. Sadece sayısal olarak değil, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde yapılan okul ve sınıf sayısının bir o kadarı son 13 yılda yapıldı. Ama sadece sınıf sayısı değil, eğitimin kalitesi yönünden de büyük mesafeler alındı. Ben bütün bu devrim niteliğindeki gelişmelerin sahibi Sayın Cumhurbaşkanımızı buradan saygıyla, minnetle ve şükranla anıyorum” dedi. Başkan Hasan Can: “Belediye olarak, hükümetimizin, devletimizin yaptığı bu güzel sosyal projelere bizde gücümüz nispetinde göreve geldiğimiz günden beri katkı sağlamaya çalıştık. Ama son yıllarda sadece eski okullara katkı yapmanın yanında yeni okullar da yaptırmaya başladık. Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu için güzel bir açılış yaptık. İnşaatı devam eden Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu yakın zamanda hizmete girecek ve 3 ilkokulumuzu da eğitime hazırlamak üzereyiz. Bunların yanında ilçedeki 10 dönümlük bir arazide Yatılı Yetimler Fen Lisesi’ni inşa ederek, burayı öğrencilerimize kazandırmış olacağız. 20 dönümlük bir arazide ise, külliye yapılmasını tasarlıyoruz, burada 9 dönümlük bir cami ve yatılı kuran kursunun yanında, 11 dönümlük alanda da Türkiye’de özel nitelikli hâle gelecek bir yatılı Anadolu İmam Hatip Lisesi projesi gerçekleştireceğiz. Spor salonları, Kur’an Kursu, yurt ve cami ile birlikte tasarladığımız külliye ihale aşamasında.  Zat-ı devletlerinin müsaadesi olursa, buraya, 4+4+4’le meslekî eğitimin önünü açan ve devrim niteliğinde eğitim kararları alan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adını vermek istiyoruz, yani lisemizi Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak isimlendirmek istiyoruz” dedi.

Başkan Hasan Can: “Başta Hanımefendi’ye olmak üzere TOGEMDER’e teşekkür ediyoruz. Bizler de üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz, park bahçe düzenlemeleri ve tahsis noktasında. Ben başta bağışçılarımıza bu bağışlarından dolayı ve belediye çalışanlarımıza da gayretleri için teşekkür ediyorum. Bunun yanında teşrifleriyle bizi onurlandıran Hanımefendi’ye teşekkür ediyor, bu vasıtayla Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza da sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

selyus