Ana Sayfa EĞİTİM 6 Eylül 2015

Ümraniye’nin en ünlü izcisi

Büyükle büyük, küçükle küçük olan ve insanlara her daim sevgiyle yaklaşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzci Kampı’ndaki Ümraniyeli izcileri ziyaret ederek izci oldu. Başkan Hasan Can, kampta minik izcilerle tek tek ilgilendi.

Büyükle büyük, küçükle küçük olan ve insanlara her daim sevgiyle yaklaşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bunca yoğunluğuna rağmen Ümraniye Hekimbaşı Kent Ormanı’nda bulunan izci kampını ziyaret etti.

3 Ağustos- 13 Eylül tarihleri arasında Ümraniye Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından Ümraniyeli öğrencilere yönelik organize edilen “Yaz İzcilik Kampı” devam ediyor. Gruplar halinde süren kamp, önümüzdeki hafta sona erecek. Ümraniye Hekimbaşı Kent Ormanı’nda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzcilik Kampı’nda eğitmenler, Ümraniyeli izcilere çeşitli eğitimler veriyor. 300’ü aşkın Ümraniyeli İzci’nin eğitim gördüğü izcilik kampının 3.haftasında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kamp alanında bulunan bütün istasyonları ziyaret etti. Başkan Hasan Can’a ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve birim müdürleri eşlik etti. Daha sonra İzci Kampı Koordinatörü Salim Kocaer, Başkan Hasan Can’a kamp alanını gezdirdi ve yaz boyunca yapılan kamplar hakkında genel bilgi verdi.

KAMPTA NELER YAPILIYOR?

Kamp kapsamında 10-15 yaş arası çocuk izciler, Ümraniye Hekimbaşı Kent Ormanı’nda bir hafta boyunca aldıkları eğitimler ile doğayı daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar. Çocuklar, çadır kurma, tırmanma, düğüm atma, teknik iz işaretleri, çevre bilinci, trafik, ilk yardım, arama-kurtarma, gece yürüyüşü, pusula, hayvanlardan korunma hakkında bilgiler alıyor. Bunların yanı sıra izciler; Temel ve İleri Seviye İzcilik, Kişisel Gelişim, Hafıza Teknikleri, Telsiz ve Haberleşme, İlkyardım, Trafik, Çevre ve Orman, İtfaiye-Yangın, Resim, Müzik, Tiyatro, Yüzme, Bisiklet, Binicilik, Pentatlon, Badminton, Tırmanma Duvarı, Kano ve Kürek, Hayvan Bakımı, Ebru, Model, Uçak Yapımı ve Paintball gibi birçok konuda eğitim alıp, çeşitli aktivitelere de katılıyorlar.

ÇOCUKLAR BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Ailelerin çocuklarını güvenle gönderdikleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzci Kampı kapsamında düzenlenen, çocukların hem eğlendikleri hem de öğrendikleri etkinlikler, kişisel gelişim açısından önemli görevleri yerine getiriyor. Verilen eğitimlerle çocuk ve gençlerin; sosyalleşmeleri, ekip halinde çalışma becerilerini geliştirmeleri, keşfetme duygusu, doğayı ve çevreyi sevmeleri, doğaya uyum sağlayarak şartlara uygun yaratıcı fikirler ortaya koyabilmeleri, analitik düşünme becerisine sahip olmaları gibi pek çok konuda bilinçlenmeleri ve gelişmeleri amaçlanıyor.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a yapmış oldukları ziyaretten ötürü teşekkürlerini sunan İzci Kampı Koordinatörü Salim Kocaer, Başkan Hasan Can’a ebrudan yapılmış izci arması takdim etti. Kampta izci çocukları izci selamıyla selamlayan Başkan Hasan Can, daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

selyus