Ana Sayfa EĞİTİM 27 Nisan 2016

Ümraniyeli ‘Bilge Çocuklar’ doğada

Ümraniye Belediyesi eğitim faaliyetleri çerçevesinde ilçedeki üstün yetenekli çocuklar için özel olarak düzenlenen Bilge Çocuk eğitimleri devam ediyor. Bilge Çocuklar; gezi programları kapsamında; tarih ve uzay yolculuklarının ardından doğayı keşfe çıktı.

Ümraniye Belediyesi, Bilge Çocuk projesiyle ilçedeki üstün yetenekli çocukların okullarda aldıkları eğitime destek oluyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliklerin sonuncusu Bilge Çocuklar’ın rehber öğretmenler eşliğinde çıktığı doğa yürüyüşüydü. Etkinlikte, öğrenciler iki gruba ayrılarak, belirlenen yürüyüş alanlarında bilimsel keşif turu yaptılar. Sekoya, okaliptus, ladin, tespih, servi, akçaağaç, zeytin, çam gibi ağaç türleri hakkında bilgi alarak incelemeler yapan çocuklar; nilüfer bitkisi, buğday başakları, likenler, salyangozlar ve kozalaklar hakkında az bilinen özellikleri öğrendiler.

Kendilerine hediye edilen orman kaşifleri çantalarına yürüyüş boyunca doğadan materyaller toplayarak, onlarla tasarım yaptılar. Bilge Çocuklar’ın, kendilerine hediye edilen tabiat günlüklerine doğa izlenimlerini yazmaları ve yaprakları yapıştırmaları ile etkinlik son buldu.

İlginizi çekebilir

FETÖ karşıtı okullar açacak

FETÖ karşıtı okullar açacak

selyus