Ana Sayfa EĞİTİM 15 Ekim 2016

Üsküdar Üniversitesi, Öztek’i kadrosuna kattı

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nin kurucu öğretim üyelerinden olan ve uzun yıllar Türk patoloji cemiyeti yönetiminde görev alan Prof. Dr. İbrahim Öztek, Üsküdar Üniversitesi akademik kadrosunda yer aldı.

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nin kurucu öğretim üyelerinden olup, uzun yıllar Türk patoloji cemiyeti yönetiminde görev alan Prof. Öztek, Üsküdar Üniversitesi akademik kadrosunda yer aldı.

Öztek, 1996 yılında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nden emekli olduktan sonra özel muayenehanesinde çalışmaya devam ederken, bu arada kültürel ve sportif çalışmalarını da sürdürdü. Azerbaycan, Kırım ve Romanya’da Aydınlar Ocaklarını kurmuş, Türkiye Azerbaycan Dev Kardeşlik ve Candaşlık projesini de üst düzeyde sürdürürken, bu çalışmalarını her iki kardeş ülkede Muharip Gaziler birlikteliği, kültürel, sosyal ve bilimsel alanlara yaymıştır. Geçtiğimiz günlerde de Hatay’da, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katkıları ile birlikte 29 ülkenin katıldığı 7. Dünya Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonasını gerçekleştirmişlerdir.

Akademik çalışmalarına; Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın ricası üzerine Üsküdar Üniversitesi’nde devam etmeye karar verdiğini ifade eden Öztek, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Tarhan’la mesai arkadaşı olduklarını belirterek, “Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın GATA’da da son derece disiplinli, ciddi, bilimsel ve hastalarına müşfik çalışmalarını yakinen biliyorum. Onun yönetimi altında Üsküdar Üniversitesi’nin, giderek artan öğrenci kapasitesi ve bir araya gelen son derece bilimsel öğretim üyeleri ile geleceğin eğitim yıldızı olacağına inanıyorum. Ben de bu bilim yuvasında karınca kararınca bilimsel konularla birlikte sportif, sosyal ve kültürel katkılarla öğrencilerin daha mükemmel yetişmeleri için bir şeyler yapabilirsem kendimi o kadar çok mutlu hissedeceğim” dedi.

Öztek ayrıca; yüzmeden boksa, balıkadamlıktan judoya pek çok sporla da ilgilenirken, milli sporculuğu judo dalında 20’ye yakın Türkiye şampiyonluğu ve bir o kadar milliliği bulunuyor. Uluslararası alanda Balkan teşvik şampiyonluğu ve Avrupa turnuvalarında dereceleri mevcut. Avrupa ve dünyada federasyon başkanlıklarının yanı sıra 15 yıl Türkiye’de judo, karate, kuraş, aikido, wushu-kungfu sporlarına federasyon başkanlığı yaptı. Başkanlığı sırasında ülkemize Hüseyin Özkan’la judo dalında bir de olimpiyat şampiyonluğu kazandırmış. Şimdi ise Türkiye Olimpian Derneği Başkanı, altın rozetli Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi, Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı, Judo Kuraş Derneği Onursal Başkanı, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı, Dünya Uyuşturucu İli Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Onursal Başkanı, Uluslararası Sigara Alkol Uyuşturucu ile Mücadele Kültür ve Spor Birliği Başkanı ve birçok uluslararası kuruluşun başkanlığı görevini sürdürüyor.

Prof. Öztek’in bilimsel çalışmaları ise şöyle:

Ülkemizde patoloji kurs ve seminerleri düzenlemiştir.

1992 yılında Zürih ve Cenevre Üniversiteleri ile Zürriyet Kanton Hastanesi’nde staj ve inceleme çalışmaları yapmıştır.

1993 yılında Amerikan Anjioloji Koleji Bilimsel Konsey üyeliğine seçilmiştir.

2004-2010 yılları arasında Koşuyolu Kalp Araştirma ve Yüksek İhtisas Hastanesi Etik Kurul yönetiminde bulunmuştur.

Bir kısmı yurt dışında yayınlanmış 360 bilimsel çalışması vardır.

4 ayrı transplantasyon (organ nakli) kitabında “kalp transplantasyonu patolojisi” konulu bölümler yazmıştır.

1995 Amerikan Dermatoloji Yıllığı kitabında “deri kistlerinde karsinomatöz değişiklikler” bölümünü yazmıştır.

1992 ve 1993 yıllarında arkadaşları ile birlikte yapmış oldukları bilimsel araştırmalardan biri dünya birinciliği, bir diğeri ise dünya üçüncülüğü ödülleri kazanmıştır.

Ülkemizde bilimsel dereceler ve ödüller kazanmış olup, 10 adet TÜBİTAK teşvik ödülü sahibidir.

Dünyanın en büyük vaka sayısına sahip birçok çalışması mevcut olup, bunlardan biri 4 bin 500 vaka ile akciğer kanserleridir.

Tema eğitmenidir.

21 sportif, tarihi ve kültürel kitabı bulunmaktadır.

Sportif, kültürel dergilerde ve sosyal medyada binden fazla köşe yazısı yer almıştır.

selyus