Ana Sayfa YAŞAM 15 Ekim 2016

Sivas Günleri’nin 7.’si başladı

Sivas Günleri’nin 7.’si Yenikapı Meydanı’nda başladı. Açılışı yapan Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, beraberindekiler ile birlikte stantları tek tek gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Sivas Günleri’nin 7.’si Yenikapı Meydanı’nda başladı. 14 – 15 ve 16 Ekim arasında gerçekleştirilecek Sivas Günleri’nin açılışı yapıldı. Açılışı yapan Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, beraberindekiler ile birlikte stantları tek tek gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Sivas’a ait yöresel kültürlerin, yiyeceklerin ve folklor malzemelerinin bulunduğu fuar renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul’da yaşayan Sivaslıların hasret gidereceği etkinlik, 3 gün boyunca kapılarını misafirlerine açacak. Başkan Erdem’in öncülüğünde başlayan Sivas Günleri’ne AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ekrem Erdem ile Osman Boyraz, Sivas Valisi Davut Gül, İBB Kültür Dairesi Başkanı Abdurrahman Şen, AK Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir ve 10 binlerce Sivaslı katıldı. Son iki günün de dahil olduğunda Sivas Günleri’ne katılımın 500 bini bulacağı ifade ediliyor. 

15 TEMMUZ UNUTULMADI

Fuarda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların anısına bir de stant kuruldu. 15 Temmuz’a ait fotoğrafların sergilendiği stant’a vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterdi.

15 Temmuz standını gezdikten sonra açıklamada bulunan Başkan Erdem, 15 Temmuz Darbe Girişimi karşı milleti iradesine atıfta bulunarak, “Darbecilere, darbe yapıldı. 15 Temmuz’da 200’den fazla şehit verdik. Cenab-ı Hakk, mekanlarını cennet eylesin. 15 Temmuz’da hem Sivas’ta hem de Anadolu’nun diğer yerlerinde İstanbul’da da var olan Sivaslılar olarak, darbeye karşı ayakta kaldık. 15 Temmuz’dan sonraki Cumartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde tüm STK’larımızın katılımı ile beraber darbeye karşı birlik ve beraberlik içerisinde devletimize sahip çıkmamız gerektiğini orada da yüksek sesle ifade ettik. Biz devletimize vatanımıza ay yıldızlı bayrağımıza, Cumhuriyetimize sahip bir ilin çocukları olarak. ‘Cumhuriyetin temelleri Sivas’ta atılmıştır’ ilkesini, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü de unutmuyoruz. Selçukluya başkentlik yapan Sivas ilinin çocukları olarak da kıyamete kadar ay yıldızlı bayrağımıza, özgürlüğümüze, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkacağız” dedi.

3 gün boyunca fuarın açık olacağını ifade eden Başkan Erdem, “100 binlerce İstanbullu ve Sivaslı hemşehrilerimiz burada 15 Temmuz standını da ziyaret edecek. Çünkü 15 Temmuz’u da unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz ülkemizi parçalamaya yönelik büyük bir işgal girişimiydi” diye konuştu.

Sivas Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, Sivas Günleri programına katılan davetlilerle ilgilenerek, hem Sivas’ı anlattı, hem de Sivas gelenek-göreneklerinden bahsetti. 

selyus