Ana Sayfa YAŞAM 15 Ekim 2016

Türk Kızılayi İstanbul Şubesi 10 bin aşure dağıttı

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi, Eminönü’nde 10 bin kişiye aşure dağıttı. Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin aşure dağıtımına turistler yoğun ilgi gösterdi.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi, şube binasının bulunduğu Eminönü’nde 10 bin kişilik aşure dağıttı. Muharrem Ayı vesilesi ile kaynayan kazanların başına geçen Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve gönüllüler, aşure bereketini paylaştı.

Tarihi yarımadada yapılan ikramlara turistler de yoğun ilgi gösterdi. Aşurenin ne olduğunu ve neden ücretsiz dağıtıldığını soran turistlerin meraklı bakışları renkli görüntülere sahne oldu. Büyük tufanda Nuh’un gemisinde kalan malzemelerle yapılan aşurenin, kurtuluşu ve bereketi simgelediği inanışını öğrenen turistler de aşurenin tadına baktı.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, “Türk Kızılayı iyi günde de, kötü günde de halkının yanında. Bizim mayamızda iyilik var, gönüllülerimiz her daim halkımızın yararına bir şeyler yapmak için hazırolda bekliyor. Muharrem ayını yaşadığımız şu günlerde bolluğun, bereketin, paylaşmanın ve kardeşliğin simgesi olan Aşure ile bereketimizi paylaşmak istedik. Bu vesile ile tüm halkımızın Muharrem ayı mübarek olsun” dedi.

selyus