Ana Sayfa EĞİTİM 30 Ağustos 2015

Yalancının mumu Atina’da söndü!

MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile Atina’da biraraya gelen Avrupa Eğitim Destek Kurumları Birliği (ENES) Başkanı George Hagitegas, paralel yapının iddialarını yalanladı.

Star gazetesinin haberine göre insan kaynağı olarak gördüğü dershanelerin dönüşüm sürecini başından beri sabote etmeye çalışan paralel yapı geçtiğimiz günlerde Avrupa Dershaneler Birliği Başkanı George Hagitegas’in Milli Eğitim Bakanlığı’nı Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne şikâyet etmeye hazırlandığını iddia etmişti. Bu iddia birinci ağızdan yalanlandı.

Avrupa Eğitime Destek Kurumları Birliği (ENES) Yöneticileri ile Atina’da yapılan toplantıda ENES Başkanı George Hagitegas, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, TÖDER Başkanı İbrahim Taşel ve Başkan Yardımcısı Metin Özer ile bir araya geldi. Hagitegas Türkiye’de dershanelerin dönüşümü sürecinden sonra atılan adımlardan memnunluk duyduklarını belirterek; “Dershanelere; Temel Lise, Ortaokul, ilkokul, Özel Öğretim Kursu ya da Etüt Eğitim Merkezi gibi yeni kurumlara dönüşebilmesine imkânının sağlanması hem öğrencilerin hem de Sektörün mağduriyetini önlemiştir. Ayrıca dönüşen dershanelere teşviklerin verilmesi öğrencilere 1000 avronun üzerinde eğitime katkı payının verilmesi de sektörümüzü geliştirecektir.” dedi.

AÇIKLAMAM ÇARPITILDI

Dershanelerle ilgili açıklamalarının Türkiye’deki bazı basın organlarında çarpıtıldığını söyleyen Hagitages “Bizim gündemimizde bu konuyu bir insan hakkı ihlali olarak mahkemeye taşımak yok. Atılan adımları olumlu buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

YAPILAN YANLIŞ BİLGİLENDİRMELERİ GİDERDİK

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de ENES yöneticileriyle yaptığı görüşmenin verimli geçtiğini belirtti. Yelkenci; “Avrupa Eğitim Destek Kurumları Birliği’nden çalışmaları hakkında bilgi aldık. Biz de Türkiye’deki dönüşüm sürecini anlattık. Avrupa’da çeşitli adlarla öğretim yapan Özel kursları, Etüt merkezlerini bünyesinde toplayan ENES her ülkede özel öğretimin payını ve kalitesini artırmaya çalışıyor. Biz de son bir iki yılda Türkiye’de bu amaca katkıda bulunacak adımlar attık. Bunu ilk ağızdan anlattık. Yapılan yanlış bilgilendirmeleri giderdik” şeklinde konuştu.

ENES’LE İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK

TÖDER adına konuşan İbrahim Taşel ise Bakanlığımızın attığı adımlarda sektör temsilcilerinin görüşlerini almasının, Genel Müdür Yelkenci’nin ENES in toplantısına katılmış olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek;.” Europan Network of Educational Support (ENES) in Türkiye’deki üyesi olan TÖDER bu çalışmalara sekiz yıldan beri katılıyor. Avrupa’da farklı isimlerle faaliyet gösteren öğretime destek kurslarının birlik oluşturması bu kurumlara hem kalite katmakta hem de ülkeler arası dayanışma sağlamaktadır. ENES bize dönüşüm Süreci boyunca destek oldu. Bundan sonra da işbirliğimiz sürecek. Şimdi Diğer ülkelerle de görüşmeler yaparak derneğimizi Avrupa’dan dünya ölçeğine taşıyacağız. Bunun için 6-8 Kasım 2015’te Frankfurt’ta geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyeceğiz. ” dedi. TÖDER’in geçmişte de sadece dershane derneği olmadığını belirten Taşel, “Bünyemizde Özel okullar, Kurslar, Etüt Eğitim merkezleri de vardı. Şimdi bunlara Temel Liseler ve Özel Öğretim Kursları da katıldı” ifadelerini kullandı.

selyus