Ana Sayfa EĞİTİM 27 Ekim 2018

Yıldırım, “Birliğimizi dirliğimizi bozanlara asla prim vermeyeceğiz”

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Üsküdar Üniversitesi Akademi Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Şimdi de ekonomimizin üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Bunları biliyoruz. Sıkıntılarımızın olduğunu da biliyoruz. Ama bu ülke bu sıkıntıların üstesinden gelecek. Birliğimizi dirliğimizi bozanlara asla prim vermeyeceğiz asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Üsküdar Üniversitesi’nin ana yerleşkesinde düzenlenen Akademi Yılı açılış törenine katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın öncülüğünde gerçekleşen törene TBMM Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili, Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Ataş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, AK Parti 22, 23,24’ün dönemler İstanbul Milletvekili ve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Halide İncekara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İl Halk Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Abdullah Emre Güner, Kredi Yurtlar İl Müdürü Cemil Bağlama ve Üsküdar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Taşçı, katıldı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a Fahri Doktora takdim edildi ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından cübbesi giydirildi. Üsküdar Üniversitesi Hisseden İnsan Heykelinin de verildiği törende Yıldırım, bir konuşma yaptı.

Meclis Başkanı Yıldırım, “Bugün bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Zaten Türkiye zor bir coğrafyada. İbni Haldun ne diyor. ‘Coğrafya bir kader’ Bu coğrafya bizim kaderimiz. Kaderden kaçılmaz. O halde bu coğrafyada ayakta kalabilmek, büyük bir başarıdır. Türkiye ile niye uğraşıyorlar gençler. Eğer Türkiye edilgen bir ülke olsa, bölgesel konularda, dünya meselelerinde benim de fikrim var, söyleyeceğim sözüm var demese Türkiye ile kimse uğraşmaz. Ama biz öyle demiyoruz, diyemeyiz. Taşıdığımız sorumluluk gereği diyemeyiz. Bu topraklar Avrupa ile Asya’nın lafta değil, fiziki olarak da birleştiği yer. İşte şuradaki boğaz iki kıta’yı birbirinden ayırıyor. Ve sürekli bu topraklarda bizim ecdadımız medeniyetlerin çatışmaması için, medeniyetlerin uzlaşması için büyük bir gayret göstermiştir. Dolayısı ile son 15 yılda ülkemizin uyguladığı dış politika ve bölgemize dünya meselelerine karşı özgün tutumumuz, belirli emperyal hedefleri olanların hoşuna gitmedi, canını sıktı ve değişik değişik formatlarla üzerimize geliyorlar. Ya iç karışıklık çıkarmak için bir yol deniyorlar. Toplumsal barışı zedeleyecek bir takım projelerle geliyorlar. O olmadı yargı üzerinden darbe yapmaya kalkıyorlar. O olmadı fiziki darbe yapmaya çalışıyorlar. Bunları hep yaşadık. Onlarda da muvaffak olmadılar. Şimdi de ekonomimizin üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Bunları biliyoruz. Sıkıntılarımızın olduğunu da biliyoruz. Ama bu ülke bu sıkıntıların üstesinden gelecek. Birliğimizi dirliğimizi bozanlara asla prim vermeyeceğiz asla müsaade etmeyeceğiz. Hükümetimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerekli tedbirleri alıyor, almaya devam edeceğiz. Bu sıkıntıların da inşallah üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

İSRAİL FİLİSTİN’İ YOK ETMEK İÇİN BÜTÜN KURALLARI ÇİĞNİYOR

BM’nin yapısını da eleştiren TBMM Başkanı Binali Yıldırım; “Bu yapı Küresel bölgesel, huzura hizmet etmek yerine bölgesel anlaşmazlıkların, terörün daha da artmasına dolaylı olarak vesile oldu. İsrail yıllardan beri Filistin’i yok etmek için bütün uluslararası kuralları, etik değerleri çiğniyor. BM’de her seferinde ikaz ediyor. Ancak hamisi var. ‘Ben razı değilim diyor’. Hiç bir müeyyide uygulanmıyor”

PROF. DR. TARHAN: “AR-GE ODAĞI OLARAK NÖROBİLİMİ SEÇTİK”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, törenin açılış konuşmasını yaptı. “Değişen Dünya ve Gençlik” başlıklı akademik yılın ilk dersini veren Tarhan, 7. Akademik Yıl Açılışını gerçekleştirdiklerini üniversitenin 14 bin mezun verdiğini, 5 fakülte, 1 sağlık meslek yüksekokulu ve enstitülerde 19 bin civarında öğrencilerinin bulunduğunu söyledi. Bir vakıf üniversitesi olarak en iyiyi yapmaya çalıştıklarını belirten Tarhan, üniversitelerin 4 önemli fonksiyonu olduğuna dikkat çekerek “Meslek edindirme, toplumu bilgilendirme, Ar-Ge yapmak ve bilginin ürüne dönüştürülmesini sağlamak. Biz bu dördüne birlikte yönelmeye özen gösteriyoruz. Üniversite olarak Ar-Ge odağı olarak nörobilim üzerine çalışıyoruz” diye konuştu.

NİYETİN NÖROBİYOLOJİSİ ARAŞTIRILIYOR

Dünyada şu anda niyetin nörobiyolojisinin araştırıldığını ifade eden Tarhan, “İnsanın karar verme bölgesi aynı zamanda niyet bölgesi. Neye niyet ediyorsanız, beyniniz bir şeyi hayal ettiği zaman mesela yemek yemeyi hayal ederken beynin o bölgesi, yemek yiyormuş gibi çalışıyor. Bunun için niyetlenmiş davranışın insanların davranışında temel davranış olduğu biliniyor. Bu bizi pozitif psikoloji çalışmalarına götürdü, ahlakın nörobiyolojisine götürdü. Kişi niyetlediği zaman beynin ayna nöronları çalışıyor. Bu nedenle niyetlenmiş davranış, artık bilimsel bir kategori. Sadece edebiyatçıların ve dil bilimcilerin ele alabileceği bir konu değil, psikoloji biliminin de konusu. Şu anda Harvard Üniversitesi’nde pozitif psikoloji dersi okutuluyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesinde 2012’den bu yana pozitif psikoloji dersinin zorunlu dersler arasında olduğunu ifade eden Tarhan, “Bu derste insani değerleri öğretiyoruz. Pozitif Psikoloji kuramı sanki Mevlana’dan alınmış, sistematize edilmiş, metodoloji haline getirilmiş, bilimsel gerekçelerle anlatılıyor ama maalesef referans vermemişler. Bu da bizim kusurumuz”

PROF. DR. NEVZAT TARHAN, PROFESÖRLÜK CÜBBELERİNİ TAKDİM ETTİ

Profesörlük unvanı alan akademisyenlere ise cübbeleri Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından takdim edildi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölümünden Tunç Çatal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Nedret Hızel, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Defne Kaya, Odyoloji Bölümünden Arif Şanlı, Sosyal Hizmet Bölümünden Abdullah Karatay ve İsmet Galip Yolcuoğlu ile Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Programından Niyazi Beki’ye cübbeleri takdim edildi.

selyus