Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 14 Temmuz 2016

Başkan Erdem’den geleceğin esnaflarına sertifika

Sancakteep Belediye Başkanı İsmail Erdem, Belediye ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenledikleri ‘Uygulamalı Girişimcilik’ eğitim programı kapsamında almayı hak eden geleceğin esnafı 90 kişiye sertifikalarını verdi.

Sancaktepe Belediyesi, KOSGEB ile işbirliği yaparak gençlere ve vatandaşlara iş imkanı kapılarını açıyor. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ‘Uygulamalı Girişimcilik’ eğitim programı kapsamında almayı hak eden 90 vatandaşa sertifikalarını verdi. Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği kapsamında 14 Temmuz Perşembe günü Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen sertifika törenine Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir ve ilçe protokolü katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Erdem, “KOSGEB ile yaptığımız çalışma neticesinde sertifika dağıtım törenindeyiz. 90 vatandaşımıza sertifika veriyoruz. Daha önce 90 vatandaşımıza yine sertifika vermiştik kursta. Şu an 116 sertifikada bakanlıktan onay bekliyor. Onlara mesleki bir eğitim verilmesi noktasında her zaman destekçileri oluyoruz” dedi.

Kursa katılan vatandaşlara 50 bin lira hibe kredi ve 100 bin lira da 5 yıl geri ödemeli ‘faizsiz kredi alma hakkı’nın verildiğini söyleyen Başkan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetimize bir noktada yardımcı oluyoruz. Esas olan vatandaşımızın iş imkanını sahip olması. Dükkan, işletme sahibi olabilmesi. Üreten insanların istihdam alanı oluşturması. İnanıyoruz ki bunlar içerisinde büyük işletme sahibi olacak yetenekler de çıkacak.” diye konuştu. 

selyus