Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 9 Kasım 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelsin PYD, PKK, YPG sizi kurtarsın”

Hapisteki HDP’li milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim arkamızda PYD, PKK, YPG var’ dediniz. Gelsin onlar sizi kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok. Bizim arkamızda Hak ver, halk var farkımız bu” şeklinde konuştu.

MUSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi CNR EXPO Fuar Merkezi’nde başladı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hapisteki HDP’li milletvekillere seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’ye siyaset konusunda kapıları açtıklarını vurgulayarak, “Gelin dedik ne yapacaksınız siyasette yapın. Anladılar mı anlamadı. Adamlar parlamentoya girdi devlete meydan okuyor. Sen diyor beni sorguya çağıramazsın. Kimsin sen ya. Dokunulmazlığın kaldırılmış, tabii ki yargı seni sorgulayacak. Dokunulmazlığın kalktığın andan itibaren sen normal bir vatandaş gibisin ve hesabını vereceksin. Vermediğin takdirde bedelini ödeyeceksin. Siyasi parti liderleri bile gidiyor ifadesini veriyor. Sen de aynısını yapsaydın, niye yapmadın. Siz meydan okudunuz. ‘Bizim arkamızda PYD, PKK, YPG var’ dediniz. Gelsin onlar sizi kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok. Bizim arkamızda Hak ver, halk var farkımız bu şeklinde konuştu.

selyus