Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 29 Aralık 2022

EYT yasası çıkmadan SGK binaları önünde kuyruklar uzadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklamasının ardından vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binalarına akın etti. Erken saatlerden beri sırada beklediği öğrenilen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak yasanın uygulanabilmesi için kanun teklifi TBMM’den geçmesi lazım. Ondan sonra SGK’lar devreye giriyor ve emeklilik işlemleri başlıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam Beştepe’deki toplantıdan sonra yaptığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) açıklamasının ardından, İstanbul’daki SGK binaları vatandaşların akınına uğradı. EYT’nin kaldırıldığı yönündeki açıklama üzerine pek çok kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren SGK önlerinde beklemeye başladı. Ancak yasanın uygulanabilmesi için kanun teklifi TBMM’den geçmesi lazım. Ondan sonra SGK’lar devreye giriyor ve emeklilik işlemleri başlıyor.

ZAMAN ZAMAN GERGİNLİK OLUŞTU
Şişli’deki SGK binası da vatandaşların yoğun bir şekilde bulunduğu yerlerden biri oldu. SGK önünde uzun kuyrukların oluştuğu görülürken, zaman zaman vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik de yaşandı. Birçok vatandaşın, dün akşam yapılan açıklamanın hemen ardından SGK binası önüne gelmeye başladığı öğrenildi.

 

selyus