Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 27 Mart 2016

İffet Polat, Karabük’te

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Karabük Şubesi’nin düzenlediği “Kadının Kalkınmadaki Rolü” panelinin konuşmacısı AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi ve deneyimli işkadını İffet Polat, “Kadının eğitimi, işgücüne katılımları üzerinde daha fazla durulması gereklidir.”

Kalkınmanın sürdürülebilmesi ve ekonomik büyümeyi sağlamak içinde kaynakları etkin kullanmak, teknoloji sermaye artışı önemlidir. Bunları sağlamak için insan kaynaklarına yatırım yapmak şarttır. Ekonomik kalkınmada insan vazgeçilmez bir unsur olduğuna göre kadın olmadan kalkınmayı sağlamak mümkün değildir. Kadınların konumunu güçlendirmek toplumların önemli hedefleri arasında yer almalıdır. Kadının eğitimi, işgücüne katılımları üzerinde durulması gereken önemli faktörlerdir.

Bu anlamda da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Karabük Şubesi, Başkan Hatice Bilici’nin öncülüğünde “Kadının Kalkınmadaki Rolü” paneli düzenledi. Karabük Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un da katıldığı ve Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelin konuşmacıları AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi ve deneyimli işkadını İffet Polat ile Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. İsmail Şahin, kadının kalkınmadaki farkındalığı üzerine önemli açıklamalar yaptılar.  

KALKINMADA KADINI ROLÜ

Tüm ülkelerin temel amaçları arasında olan sürdürülebilir büyüme ve kalkınmada kadın rolü çok önemli olduğunu, sürdürülebilir bir kalkınma da kadın olmadan bunu sağlamanın mümkün olmayacağını ifade eden AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi ve deneyimli işkadını İffet Polat, “Kadınların konumunu güçlendirmek toplumların önemli hedefleri arasında yer almalıdır. Kadının eğitimi, işgücüne katılımları üzerinde daha fazla durulması gereklidir. Türkiye’de kadına ekonomik pencereden bakıldığında kadının önemi daha öne çıkıyor” dedi.  

selyus