Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 25 Mart 2015

Maltepeli esnaftan fuara destek

15 bin üyesi bulunan Maltepe Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi üyeleri, Maltepe Belediyesi2nin M’Expo projesine oy birliğiyle destek verdi.

Maltepe Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi, 2014 Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katıldığı toplantıya Maltepe Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hulusi Ergin, Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydınevler Mahallesi Muhtarı Sami Soydal, muhtarlar, kooperatif üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 “İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEK”

Yaklaşık 15 bin üyesi bulunan Maltepe Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 2014 Olağan Genel Kurul toplantısı, İstiklal Marşı, saygı duruşu ve mali sunumlarla başladı. Kurulun açılışında bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Tam bir yıldır sizlerin de desteğiyle hiç kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmet etmeye özen gösteriyoruz. Sizler bu toplumun omurgasısınız. Bu anlamda hem sizlere iki projemizi anlatmak, hem de fikirlerinizi almak istiyorum. Bunlardan birincisi Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesi. M’Expo, 200 bin metrekare kapalı fuar alanı başta olmak üzere, kongre ve golf sahalarını da içeren yaşam merkezini bünyesinde barındıracak.  Dolayısıyla üçü bir arada bir projeyi gerçekleştireceğiz. Türkiye ekonomisi başta olmak üzere, İstanbul ve Maltepe ekonomisine de ciddi bir katkı sunacak. Bu proje siz esnaflarımızın desteği olmazsa olmaz. Bu proje için imza kampanyası düzenliyoruz. Hedefimiz 500 bin imza. Yaklaşık 900 milyon avroya mal olacak bu proje için gerekli her şey, finansman dâhil hallettik. Artık geriye siyasi irade kalıyor. Bu proje, bir Maltepe, bir Türkiye projesi olacak. Bu proje, işsizliği engelleyecek. Binlerce insanımızın iş bulmasına olanak sağlayacak” dedi.

 “14 İLÇE KAZANACAK”

M’Expo ile ilgili bir sunumun da gerçekleştirildiği toplantıda Başkan Ali Kılıç, fuar projesinin Anadolu Yakası’nın 14 ilçesi içinde önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “M’Expo, Maltepe’nin yeşil ve mavisini yok etmeyecek, bölgenin ilk ve tek yeşil fuar alanı olacak. Yine projede yağmur suyunda azami şekilde faydalanacağız. Bunun için yer altına ciddi bir yatırım yapacağız. Bu golf sahasının sulanması da, yağmur suyuyla yapılacak. M’Expo ile ilgili Almanya’dan gelen mühendislerle, ODTÜ’lü mühendisler şu an çalışma yürütüyor, planları yapılıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de bu projeyi görüşünce, bana döndü şöyle dedi: ‘İlk defa bir belediye başkanı sadece kendi ilçesini değil, bütün Türkiye’yi kapsayacak bir projeyle geliyor. Çok heyecanlandım.’ Ayrıca Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde de konuyla ilgili bir toplantı yaptık. Orada da İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ile görüştük, onlar da inceleyeceklerini söylediler. Sayın Kadir Topbaş ile de projeyi paylaştım. O da olumlu baktı. Yılda ortalama 5 milyar dolar getirecek bu projeye, kimse sırtını dönemez. Çok yakında billboardlar hazırlatarak, siyasilere sesleneceğim. O billboardlarda,’ M’Expo’ya destek yoksa oy da yok’ diyeceğiz.”

M’EXPO’YA OY BİRLİĞİYLE DESTEK

Başkan Kılıç’ın konuşmasını dikkatle dinleyen ve coşkuyla alkışlayan kooperatif üyeleri, imza atarak M’Expo’nun arkasında olduklarını ifade ettiler. Maltepe Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hulusi Ergin de, “Başkanım inanın çok heyecanlandım. Ben de fuar endüstrisinin içindeyim, bu projenin gerçekleştirilmesi için elimden geleni yapacağım. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

Etiketler:
selyus