Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 20 Eylül 2018

Selçuk Bayraktar, “Havacılık tutkusu sayesinde ülkemiz İHA’lara, SİHA’lara sahip oldu”

TEKNOFEST’in gençler için önemli bir etkinlik olduğuna vurgu yapan Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Havacılık tutkusu sayesinde ülkemiz İHA’lara, SİHA’lara sahip oldu” dedi.

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, İstanbul 3. Havalimanı yerleşkesinde başladı. TEKNOFEST’e vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

TEKNOFEST’in açılışında konuşan Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, festivale yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, “2 binin üzerinde gencimiz burada. 14 farklı kategoride yarışıyor. Roket yarışması sonlandı ve inşallah cumartesi günü onun ödül töreni yapılacak” diye konuştu.

“ÜLKEMİZ İHA’LARA SİHA’LARA SAHİP OLDU ALLAH’A ŞÜKÜR”

İlk olmasına rağmen hem Türkiye’den hem de uluslararası ilginin çok yoğun olduğunu belirten Bayraktar, “Şu anda 40-50 ülkeyi geçtik bildiğim kadarıyla. Bunun yanında ülkemizden de çok büyük bir ilgi var. Şunu görüyoruz ki milli teknoloji hamlesi hedefleri doğrultusunda teknoloji geliştiren Türkiye tutkusunun havacılık ve uzay özelinde inşallah bu gibi festivallerle yayılacağını ve hatta bu aşının şimdiden tuttuğunu bu festivalden görüyoruz. Ben de çok ufak bir çocukken 8 yaşlarında çok daha ufağına gitmiştim ve hiçbir zaman unutmadım. İnşallah buradaki yüz binlerce genç kardeşimize de öyle bir an yaşatıyoruzdur. Havacılık tutkusu sayesinde ülkemiz İHA’lara SİHA’lara sahip oldu Allah’a şükür. Genç kardeşlerimizin çok daha büyük işler yapacağını biliyorum. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı kapsamında düzenlediğimiz faaliyetlerde, yarışmalarda bunu zaten görmüştük” dedi.

Festivale çocuğuyla birlikte katılan Selçuk Bayraktar’ın eşi Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “En değerli gördüğüm şey yarışmalar ve buradan çıkacak olan yeni gençliğin yeni potansiyeli. Merakla yarışmaların sonuçlarını bekliyoruz ” dedi.

“TÜRKİYE’NİN DÜNYADA SES GETİRECEK İŞLER YAPIYOR”

Türkiye’de ilk defa gerçekleşen festivalde büyük bir gösteriye imza atan şampiyon motosikletçi ve AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, festivalin bir parçası olmanın gurur verici olduğunu söyleyerek, “Burada bizim amacımız esasında dünyanın en büyük havalimanının tanıtımına katkı sağlamak. Selçuk Bey bizi buraya davet ettiğinde ben de kendisine Osmangazi Köprüsü’nün açılışında 400 kilometre hıza ulaştığım motosikletle aynı hızda F-16 uçağını, Formula 1 aracını yarıştırabileceğimizi söylemiştim. Zor projeyi gerçekleştirmek üzereyiz. Tabi ki hava limanının bu kadar büyük olması bu projenin gerçek olmasına katkı sağlıyor. Dün yaptığımız deneme yarışlarında da çok yakın sonuçlar aldık. Burun buruna bir yarış olacak bugün. Tabi ki inşallah kazanan ben olmak istiyorum. Festivalde bulunarak gençlere örnek olmaktan ve Türkiye’nin dünyada ses getirecek işler yaptığını duyurmaktan tabi ki onur ve gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili Sofuoğlu, “Bu benim yapmış olduğum yarışlardan farklı bir yarış. Burada biraz da amacımız gösteri yapmak ve ses getiren bu hava limanının tanıtımını yapmak için bulunduğumuz bir proje. Burada yarışlardaki gibi bir risk yok ama tabi dünkü denemelerde 330 kilometrenin üzerine çıktım. 330 kilometre hızdayken de hiçbir güvenlik önlemi de fayda tanımaz ama biz tedbir elden takdir Allah’tan düşüncesiyle biniyoruz motosiklete. Tedbirimizi aldık inşallah hayırlısıyla bugün burada güzel bir yarış ve hem burada görenlere hem de yarış sonrasında hazırlanacak özel medya programı ile beraber dünyaya da bu yarışın ultimate adını koyduğumuz yarışın tanıtımını yapıp hem hava limanımızın hem de ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz” diyerek büyük gösteri için motosikleti ile birlikte yerini aldı.

selyus