Ana Sayfa SPOR 21 Eylül 2018

Şampiyonlar İstanbul’da ringe çıkacak

Kadıköy Boks Spor Kulübü kurucusu Serdar Avcı organizatörlüğünde “İstanbul Boks Gecesi 2”, 22 Eylül 2018 Pazar günü akşamı Ümraniye Haldun Alagaş Spor Tesisinde düzenlenecek.

Kadıköy Boks Spor Kulübü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi birlikteliğiyle düzenlenecek spor şöleninde Türkiye’de ilk defa 12 rauntluk bir dünya şampiyonluk unvan maçı İstanbul’da sporseverlerle buluşacak.

Almanya’dan gurbetçi boksör WBO Dünya Ağır Sıklet Profesyonel Boks Şampiyonu Fırat Aslan, bir diğer gurbetçi boksör EBU Avrupa Şampiyonu Emre Çukur da ringe çıkacak.

Serdar Avcı, ‘Türkiye’de ilk profesyonel boks okulu olarak kulübümüzün kendi yetiştirdiği Kadıköy Boks Spor Kulübü lisanslı sporcuları ringe çıkacak. 5 maç 5 galibiyeti bulunan Tarık Sözer, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’da düzenlenen turnuvada Ukraynalı rakibini 6. raundun sonunda yenerek bir ilke imza attı. Kadıköy Boks Spor Kulübü altyapısından yetişen çok yetenekli bir sporcu. Kadın boksunda da Türkiye’de ilk defa kadın profesyonel boksör olan Serenay Çetin kulübün altyapısından yetişti. 3 maç 3 galibiyeti var. O da dünyadaki en büyük organizasyonlardan biri olan K-2  de oynadı. Ukraynalı rakibini 4. rauntta nakavt etti. O da gecede ringe çıkacak. Avrupa, Dünya şampiyonu Olimpiyat ikincisi Salman Kartal, ağır sıklette dünya ikincisi Hamza Güneş ringe çıkacak. Yabancı sporculara karşı mücadele edeceğiz. Boksörlerimiz Dünya karmasıyla yarışacak. İlk defa dünya şampiyonluğu unvan maçı olacak. Avrupa şampiyonluğu unvan maçı olacak. 4 tane kendi yetiştirdiğimiz boksörümüz namaglup dünya şampiyonluğuna doğru gidiyorlar’ dedi.

Ayrıca geceye pek çok sanatçının da izleyici olarak katılacağı belirtildi.

selyus